Κόσιη: Ανοικτός διαγωνισμός για κατασκευή νέου κυττάρου αποβλήτων

Με συνοπτικές διαδικασίες, η Κυβέρνηση προχωρεί σε ανοικτό διαγωνισμό για τη δημιουργία νέου κυττάρου στη Μονάδα Διαχείρισης Αποβλήτων στην Κόσιη, προς αντιμετώπιση τους προβλήματος πληρότητας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.

Μετά από ευρεία σύσκεψη χθες βράδυ στο Προεδρικό, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες ωστόσο θα διασφαλίζουν την υλοποίηση του έργου μέσα στους επόμενους μήνες έτσι ώστε να μην προκύψει πρόβλημα με τη λειτουργία της μονάδας.

Σημείωσε ότι μετά το κλείσιμο του σκυβαλότοπου του Κοτσιάτη, τα δημοτικά απόβλητα της επαρχίας Λευκωσίας εκτρέπονται προς την Κόσιη.

Ο Κώστας Καδής είπε ακόμα ότι παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο προχώρησε σε δύο διαγωνισμούς, οι οποίοι περιλάμβαναν και τη δημιουργία νέου κυττάρου, αυτοί οι διαγωνισμοί ήταν άγονοι, γι’ αυτό και σήμερα με δεδομένο ότι σε μερικούς μήνες ο χώρος θα είναι γεμάτος, εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους μπορεί να προχωρήσει η κατασκευή νέου κυττάρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy