Κοσμοσυρροή στο χιονισμένο Τρόοδος – Προχώρησε σε 21 καταγγελίες η αστυνομία

Πολλοί πολίτες αδραξαν την ευκαιρία και πήγαν στο χιονισμένο Τρόοδος σήμερα Σάββατο 23/1 αφού οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις μέρες ευνοούν τις εκδρομές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλη Επαρχία για σκοπούς άθλησης.  Στην περιοχή επικράτησε πυκνή τροχαία κίνηση ενώ μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε ελέγχους.

Ο καιρός

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές ενώ το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου στις 11:00 το πρωί, ήταν 12 εκατοστά.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αυξημένη ήταν σήμερα η διακίνηση πολιτών στην περιοχή Τροόδους. Για σκοπούς τήρησης της τάξης, παροχής διευκολύνσεων στο κοινό, αλλά και παρακολούθησης της εφαρμογής των μέτρων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, λειτούργησε στην περιοχή, Κέντρο Συντονισμού της Αστυνομίας. Παράλληλα μέλη του Σώματος, διενήργησαν αριθμό ελέγχων σε υποστατικά και πολίτες.

 

Από τους ελέγχους, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε 21 καταγγελίες πολιτών, σχετικά με παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, 34 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα και τέσσερις καταγγελίες για παράνομη πλανοδιοπώληση.

 

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η παρουσία του κοινού στην περιοχή Τροόδους, επιτρέπεται μόνο για ατομική άσκηση ή άθληση, στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών και όχι για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, είναι αυξημένη για διαχείριση της  κατάστασης και έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

 

Ως εκ τούτου καλείται το κοινό και όσοι σχεδιάζουν να μεταβούν στην περιοχή του Τροόδους, να εφαρμόζουν πιστά και με ακρίβεια τις οδηγίες και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.