Κώστα Κόρτα στηρίζει το ΔΗΚΟ , Βασιλειάδου η ΕΔΕΚ για Δημαρχία Αγλαντζιάς

Με Μαρία Βασιλειάδου θα «πορευτεί» στις δημοτικές εκλογές της Αγλαντζιάς η ΕΔΕΚ σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, το απόγευμα της Πέμπτης, διαψεύδοντας όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τον Κώστα Κόρτα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Τα μέλη του Πολιτικού  Γραφείου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ που συσκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα, έκαναν ομόφωνα αποδεκτή την ομόφωνη απόφαση  της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λευκωσίας  για υιοθέτηση της υποψηφιότητας της Μαρίας Βασιλειάδου, Αναπλ. Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ,  για την διεκδίκηση της  δημαρχίας του Δήμου Αγλαντζιάς και την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος.

Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις αποφάσεις της Τοπικής Οργάνωσης ΕΔΕΚ Αγλαντζιάς, παραθέτουμε πιο κάτω τη σχετική ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΔΕΚ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΤΑ

Η Τοπική Οργάνωση της ΕΔΕΚ Αγλαντζιάς διαψεύδει τα δημοσιεύματα που την φέρουν να αποφάσισε στήριξη του Κώστα Κόρτα στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη Δημάρχου Αγλαντζιάς.

Σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01.07.2020, μετά από ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, ενημέρωσε την ηγεσία της ΕΔΕΚ ότι στηρίζει τις αποφάσεις της για τις Δημαρχιακές Εκλογές Αγλαντζιάς.

 

 Ταυτόχρονα χθες το ΔΗΚΟ και ο ίδιος ο Κώστας Κόρτας ανακοίνωσαν και επίσημα την υποψηφιότητα Κώστα Κόρτα για τις εκλογές της 2ας Αυγούστου για τη δημαρχία Αγλαντζιάς.

«Το ΔΗΚΟ στηρίζει την υποψηφιότητα Κώστα Κόρτα, αναγνωρίζοντας την εμπειρία και τη διαχρονική πλούσια προσφορά του στο δήμο και τους δημότες της Αγλαντζιάς», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος. Ο ίδιος ο κ. Κ. Κόρτας δηλώνει ότι διεκδικεί την ψήφο των κατοίκων της Αγλαντζιάς, με εμπειρίες, γνώσεις και κατάρτιση, για αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και «με υπερηφάνεια για το έργο που επιτελέσαμε μαζί την πενταετία 2012-2016».

Στις εκλογές του 2016 τις οποίες ο κ. Κόρτας επαναδιεκδίκησε τη δημαρχία Αγλαντζιάς είχε υποστηριχθεί από τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ, αλλά έχασε για μόλις 80 ψήφους. Η τοπική του ΑΚΕΛ Αγλαντζιάς αναμένεται να πάρει αποφάσεις στις 7 Ιουλίου.

Η επαρχιακή επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων συνεδριάζει κατ’ αρχήν σήμερα και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά -αυτόνομη κάθοδος ή συνεργασίες.

Πάντως οι Αλ. Μιχαηλίδης και Χ. Θεοπέμπτου που παρουσιάζονται στη δημοσκόπηση της Pulse δεν φαίνεται να «παίζουν» ως υποψήφιοι. Ο πρώτος είναι παγερά αδιάφορος και ο δεύτερος δεν είναι κάτοικος Αγλαντζιάς.