Κώστα: Παραπλανητικές οι ανακοινώσεις του ΚΕ για e-kalathi – Το ν/σ έχει ενταφιαστεί λέει ο Σύνδ. Καταναλωτών

Ατυχέστατες και παραπλανητικές είναι οι ανακοινώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και συγκυβερνώντων κομμάτων για προσκόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στην πρόταση της κυβέρνησης για το e-καλάθι, στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Εμπορείου, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρία το κόμμα του επεσήμανε, όπως είπε, ότι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι σωστή, ωστόσο εισηγήθηκαν, όπως ανέφερε, προς τον Υπουργό να διαβουλευθεί με τους εμπλεκόμενους και να επανέλθει στην επιτροπή με νέα πρόταση σε 20 μέρες.

αφού προηγηθεί διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους καθώς χτες διαφωνούσαν όλοι όσοι θα το εφαρμόσουν.
Υπέδειξε ότι κατά τη χθεσινή συνεδρία διαφώνησαν με την πρόταση του Υπουργείου Εμπορείου οι συνδέσμοι καταναλωτών και υπεραγορών ενώ όπως είπε, υπήρξαν αντιδράσεις για την απουσία δημόσιας διαβούλευσης.

Ο Κώστας Κώστα επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ένα βήμα προς τα εμπρός όμως χρειάζονται, τόνισε, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο έχει ενταφιαστεί. Το εργαλείο αυτό, όπως είπε, χωρίς την έγκριση των επιχειρηματιών δεν μπορεί να δουλέψει διότι θα πρέπει να διασφαλίζει τη σύγκριση απόλυτα ομοειδών προϊόντων.

Οι όποιες ανησυχίες είναι σεβαστές αλλά υπερβολικές, τόνισε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καταναλωτών. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, Κωνσταντίνος Καραγιώργης τόνισε ότι η εφαρμογή αυτή λειτούργησε και βοήθησε τους καταναλωτές στην Ελλάδα.
Προειδοποίησε ότι αργά ή γρήγορα το εργαλείο αυτό θα εφαρμοστεί με ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς τη συνδιαμόρφωση που επιχειρούσε το Υπουργείο και διερωτήθηκε αν σε μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργηθεί το χάος που περιέγραψαν οι εμπλεκόμενοι στη συζήτηση στη Βουλή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy