Κώστα: Υπήρχε 25 δολάρια διαφορά στην τιμή του πετρελαίου διεθνώς, στην Κύπρο η τιμή ήταν η ίδια

Υπάρχει αισχροκέρδεια και κάποιοι κλέβουν τον κόσμο, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να σταματήσει αυτή την κατάστασημ τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, σχολιάζοντας τις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι υπήρχαν πολλά πράγματα που έπρεπε να κάνουν οι κυβερνώντες για αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά δεν το έπραξαν.

Ο κ. Κώστα είπε ότι στις 2 Ιουνίου η τιμή του πετρελαίου διεθνώς ήταν στα 113 δολάρια το βαρέλι και στην Κύπρο η τιμή του πετρελαίου κίνησης 1,89 ευρώ. Χθες, πρόσθεσε, η τιμή του πετρελαίου ήταν στα 90 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην Κύπρο 1,86 ευρώ.

Διερωτήθηκε πως σε διάστημα τριών μηνών ενώ υπήρχε 25 δολάρια διαφορά στην τιμή του πετρελαίου διεθνώς, στην Κύπρο η τιμή ήταν η ίδια. Εξέφρασε επίσης απορία πως είναι δυνατόν να αυξηθεί 9,5 σεντ μέσα σε μια ημέρα το πετρέλαιο κίνησης και 7 σεντ το πετρέλαιο θέρμανσης στην Κύπρο, ενώ διεθνώς οι διακυμάνσεις ήταν πολύ μικρές.

Ο κ. Κώστα υπενθύμισε παράλληλα ότι το 2019 ο βοηθός Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας είχε αναφέρει στην Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής ότι ένα να σεντ αύξηση στις τιμές των καυσίμων επιφέρει κέρδη 8-10 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες για ένα χρόνο. Την ίδια ώρα τόνισε ότι υπάρχουν καταγγελίες για χειραγώγηση της αγοράς από εταιρείες, ενώ υπέδειξε ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy