Κώστας Κώστα: Ασήκωτες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το φυσικό αέριο

Σοβαρότατες, ασήκωτες ευθύνες από μέρους της κυβέρνησης στο θέμα της έλευσης φυσικού αερίου επισημαίνει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα τονίζοντας ότι απέτυχαν μέχρι τώρα τέσσερις φορές να φέρουν φυσικό αέριο.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ εξέφρασε την ευχή μέχρι το 2022 θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο υγροποίησης υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν έτοιμη να υπογράψει για την έλευση φυσικού αερίου και η σημερινή κυβέρνηση μόλις ανέλαβε ακύρωσε τη συμφωνία. Σημείωσε ότι αυτή η καθυστέρηση ενέχει τον κίνδυνο με τις σημερινές τιμές φυσικού αερίου να πληρώνουμε ακόμη πιο ακριβά το ηλεκτρικό ρεύμα.

Τόνισε επίσης ότι η ελεύθερη αγορά ανταγωνισμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος έπρεπε να ανοίξει από το 2016 εκφράζοντας αμφιβολία εάν αυτό θα γίνει κατορθωτό το 2022.

Κατήγγειλε επίσης ότι πολλά από τα έργα ΑΠΕ που έχουν εξαγγελθεί δεν θα μπορούν να αδειοδοτηθούν είτε γιατί οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια, είτε γιατί καθυστερεί η έκδοση αδειών, είτε ακόμη γιατί σε κάποιες περιοχές το σύστημα δεν μπορεί να τραβήξει περισσότερα έργα. Οι πολίτες είπε θέλουν βοήθεια για να μπορούν να εγκαταστήσουν τα φωτοβολταϊκά.

Δεν προωθούν την υγραεριοκίνηση, τόνισε, καθώς ο φόρος κατανάλωσης είναι στο 7% ενώ για τα καύσιμα είναι στο 45 %.

Ο κύριος Κώστα εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι πιέσεις του άσκησε το ΑΚΕΛ το τελευταίο διάστημα για τη μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος πέτυχαν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.