Κώστας Κώστα για καύσιμα: Η κυβέρνηση να σταματήσει την κλοπή που γίνεται σε βάρος του κόσμου

Η Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή δικαιώνει τις καταγγελίες ΑΚΕΛ

Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τους ελέγχους στις τιμές των καυσίμων δικαιώνει με στοιχεία και με τρόπο τεκμηριωμένο, τα όσα κατήγγειλε εδώ και χρόνια το ΑΚΕΛ για αισχροκέρδεια, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα.

Ο κ. Κώστα ανέφερε ότι μετά τα τεκμηριωμένα στοιχεία που ο ίδιος κατέθεσε από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, τον κάλεσε ο Γενικός Ελεγκτής, του παρέδωσε τα στοιχεία που κατείχε και ξεκίνησε η έρευνα.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία μελέτησε σε βάθος τα στοιχεία που δόθηκαν στον κ. Μιχαηλίδη, τόνισε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και στη συνέχεια εξέδωσε την έκθεση της, η οποία αποτελεί καταπέλτη για το Υπουργείο Εμπορείου.

Στην έκθεση, ανέφερε, τονίζεται η ορθότητα των αλλαγών που επιχείρησε το ΑΚΕΛ σε σχέση με τη νομοθεσία για εισαγωγή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, ενώ όπως είπε, φαίνεται ξεκάθαρα με βάση την έκθεση ότι υπάρχει χειραγώγηση πρατηρίων από τις εταιρείες.

Έστω και τώρα, ανέφερε, η κυβέρνηση οφείλει, να σταματήσει την κλοπή που γίνεται σε βάρος του κόσμου και να προχωρήσει στους σωστούς ελέγχους έτσι ώστε οι εταιρείες πετρελαιοειδών να έχουν το κέρδος που πρέπει αλλά χωρίς να κλέβουν τον κόσμο.

Θα αντιμετωπιστούν οι συστάσεις της Ελ. Υπηρεσίας για τα πετρελαιοειδή λέει η Υπ. Προστασίας του Καταναλωτή

Έχει μελετήσει με τη δέουσα σοβαρότητα την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφορικά με το θέμα της παρακολούθησης των τιμών των πετρελαιοειδών, ανακοινώνει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Όλες οι συστάσεις και υποδείξεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας έχουν σημειωθεί και θα αντιμετωπιστούν με μεγάλη προσοχή, όπως άλλωστε συνέβαινε και σε σχέση με προηγούμενες εκθέσεις/ελέγχους της, αναφέρει η Υπηρεσία.

Υποστηρίζει ωστόσο ότι με την υιοθέτηση του νέου πλαισίου παρακολούθησης των τιμών των πετρελαιοειδών από 1η Σεπτεμβρίου 2022, το οποίο είναι σε γνώση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αρκετά από τα θέματα που καταγράφονται στην έκθεσή της και αφορούν κυρίως το προηγούμενο πλαίσιο παρακολούθησης των τιμών, αντιμετωπίζονται ήδη.

Καταλήγοντας η Υπηρεσία διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά και με την απαιτούμενη σοβαρότητα τις τιμές των πετρελαιοειδών προς όφελος των καταναλωτών και θα είναι πάντα στη διάθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις όποιες εισηγήσεις της οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στη βελτίωση της διαδικασίας και της μεθοδολογίας που ακολουθούνται.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy