Κώστας Παρίσης: Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής

Ο Κώστας Παρίσης γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Τελειώνοντας το σχολείο στη Νέα Σμύρνη, ξεκίνησε τις σπουδές του στο Bath της Αγγλίας και στο Λονδίνο, στο τμήμα των Καλών Τεχνών και συνέχισε στη Φλωρεντία της Ιταλίας σπουδάζοντας οικονομικές επιστήμες. Παράλληλα παίζει μουσική στους δρόμους της πόλης, όπου και έρχεται σε επαφή με πολλά είδη μουσικής.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, φτιάχνει με τον αδερφό του Μιχάλη ένα στούντιο ηχογραφήσεων, το Studio Praxis, που μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει πληθώρα καλλιτεχνών.

Με τα Υπόγεια Ρεύματα συναντιέται το 1995 και από το 1996 γίνεται μέλος τους. Το 2002 εκδίδεται η πρώτη του προσωπική δουλειά από τη LYRA, με τίτλο «Ο τρυγητής και άλλες ιστορίες». Σ’ αυτόν τον δίσκο συμμετέχουν ο Χάρης Κατσιμίχας, ο Νίκος Κυπουργός και ο Μπάμπης Στόκας. Εκτός από τα τραγούδια του για τα Υπόγεια ρεύματα, έχει γράψει τραγούδια και έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς, όπως ο Χάρης Κατσιμίχας, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Μελίνα Κανά, ο Μπάμπης Στόκας, ο Μάνος Ξυδούς κ.ά.

Από το 2013, πορεύεται μόνος συνεχίζοντας να γράφει τη δική του μουσική ιστορία στο κομμάτι της ελληνικής ροκ σκηνής, όπου και συνεργάζεται με τον Θάνο Ανεστόπουλο από τα Διάφανα Κρίνα και για τα δυο επόμενα χρόνια κάνουν μαζί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 2016 ξαναβρίσκονται επί σκηνής με τον φίλο του Μπάμπη Στόκα και παίζουν μουσική σε διάφορα στέκια της Ελλάδας.

Ως ερμηνευτής έχει συμμετάσχει σε δίσκους με τον Μίλτο Πασχαλίδη, το Χρήστο Θηβαίο, το Μάνο Ξυδούς και άλλους. Έχει υπογράψει τους δίσκους πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών ως παραγωγός και ενορχηστρωτής.

Με μεγάλη χαρά, έχω απέναντι μου τον Κώστα Παρίση, έναν καλλιτέχνη που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς έχει σημαδέψει τα εφηβικά μας χρόνια από τη συμμετοχή του στα Υπόγεια Ρεύματα και συνεχίζει να αποτελεί κομμάτι μας αφού και ο ίδιος συνεχίζει να πορεύεται μόνος πια από το 2013.

 

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.