Κωστής Ευσταθίου: Οι βραχίονες του κράτους πολεμούν το ίδιο το κράτος

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η χθεσινή εξέλιξη με την αναβολή της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την κατάσταση που επικρατεί στις κεντρικές φυλακές και την δημόσια κόντρα που ξέσπασε.

Εντάθηκε τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο να ερίζουν μεταξύ τους δημοσίως διάφοροι θεσμοί του κράτους, σχολίασε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου και πρόσθεσε ότι δημιουργείται φαύλος κύκλος αφού οι βραχίονες του κράτους πολεμούν το ίδιο το κράτος.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κύριος Ευσταθίου σημείωσε ότι η σύσκεψη που αναβλήθηκε χθες έπρεπε να γινόταν πριν χρόνια και τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει σοβαρή χώρα στον κόσμο που μπορεί η κυβέρνηση της να αφήνει να εξελίσσονται τέτοιες αρνητικές εξελίξεις.

Έψεξε επίσης το γεγονός ότι ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ενημέρωσαν τον Πρόεδρο ότι δεν θα παρευρεθούν στη σύσκεψη.

Ο Κωστής Ευσταθίου σημείωσε τέλος ότι δεν πρέπει να έχει υπερεξουσίες ο Γενικός Εισαγγελέας και αυτό πρέπει τα κόμματα στη Βουλή να το ξαναδούν.

Γιώργος Σολωμού: Εν αναμονή του αποτελέσματος της σύσκεψης – Να γίνουν τροποποιήσεις στο Σύνταγμα

Από την πλευρά του ο διευθυντής του γραφείου του ΔΗΚΟ Γιώργος Σολωμού είπε ότι τα κόμματα πρέπει να δουν στην Βουλή ποιες τροποποιήσεις του συντάγματος μπορούν να γίνουν ώστε να εκσυγχρονιστούν κάποιοι θεσμοί και καμία αρχή να μην παρεμβαίνει στις εξουσίες της άλλης.

Ο κ. Σολωμού τόνισε πάντως ότι αυτός που έχει την απόλυτη ευθύνη για να λειτουργούν σωστά οι θεσμοί είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές ο κύριος Σολωμού ανέφερε ότι θα αναμένουν το αποτέλεσμα της σύσκεψης που θα γίνει αφού χθες αναβλήθηκε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy