Κωστρίκης: Μελετάται το ενδεχόμενο να επιτραπεί να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία

Η επιδημιολογική ομάδα μελετά το ενδεχόμενο όπως επιτραπεί να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, σημείωσε ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κύπρο, δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να επιτραπεί να ανοίξουν και τα νηπιαγωγεία, ώστε να μπορέσουν οι γονείς να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κωστρίκης δήλωσε ότι διαπίστωσε κατά το Σαββατοκύριακο τη μη τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης στον τρόπο που τοποθέτησαν τα τραπέζια τους διαπίστωσε σε αρκετά μαγαζιά.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Κωστρίκης σημείωσε ότι στην περίπτωση αναζωπύρωσης της επιδημίας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, η Κυβέρνηση δε θα διστάσει να επαναφέρει τα μέτρα για τις συγκεκριμένες περιοχές και μόνο, ώστε να περιορίσει την εξάπλωση.

Σε ότι αφορά την κατάργηση της καραντίνας από σήμερα, ο κ. Κωστρίκης είπε ότι αυτό δεν είναι επικίνδυνο, φτάνει ο καθένας να συμπεριφέρεται σωστά.

Εκείνοι που θα είναι σε αυτοπεριορισμό θα ελέγχονται από το κράτος και δε σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν εκτός σπιτιού ανεξέλεγκτα, σημείωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα των αφίξεων ταξιδιωτών από το εξωτερικό ο κ. Κωστρίκης σημείωσε ότι η επιδημιολογική εικόνα της κάθε χώρας αλλάζει συνεχώς γι’ αυτό και τα δεδομένα θα πρέπει να μελετώνται συνεχώς για να κατατάσσονται στους ανάλογους καταλόγους.

Στόχος, είπε, είναι να έρχονται στην Κύπρο ταξιδιώτες από χώρες που δεν έχουν ψηλή μετάδοση.

Ο κ. Κωστρίκης σημείωσε ότι εγχώρια η επιδημία είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ωστόσο ακόμα υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.