Κωστρίκκης: Η κατάσταση ίσως να φτάνει στην κορύφωσή τηςΆτομα όλων των ηλικιών μπορεί να προσβληθούν από τον κορωνοϊό, και δεν πρέπει οι νέοι να αψηφούν τους κινδύνους τόνισε ο Λεόντιος Κωστρίκκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κύριος Κωστρίκκης εκτίμησε ότι ίσως η κατάσταση να φτάνει στην κορύφωση της και θα ακολουθήσει η ύφεση.

Πρόσθεσε ότι αύριο θα συνεδριάσει η αρμόδια επιστημονική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, αλλά η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι φτάνουμε στο πίκ της ασθένειας.

Είπε επίσης ότι η αρμόδια ομάδα του Υπουργείου Υγείας είναι πολύ κοντά στο να δώσει τα συμπεράσματα της όσον αφορά την ακριβή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που πρέπει να ακολουθείται.

Ο κύριος Κωστρίκκης τόνισε ότι τα μέτρα που λήφθησαν φέρνουν αποτέλεσμα και κάλεσε όλους να τα εφαρμόζουν με ευλάβεια ώστε σύντομα να επανέλθει η κατάσταση στην ομαλότητα.

Αναφερόμενος στους ελέγχους από τα ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και τα εργαστήρια των πανεπιστημίων, ο κύριος Κωστρίκκης είπε ότι πρώτα θα αξιολογηθούν από το κράτος για να διαφανή ότι τα αποτελέσματα θα είναι σωστά.

Όπως εξήγησε, αν τα ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια θέλουν να μπουν στην επίσημη ομάδα, τότε πρέπει να ακολουθήσουν πρώτα μια διαδικασία.

Σημείωσε ότι πιθανόν να τους σταλούν τυφλά δείγματα για να διαπιστωθεί αν τα αποτελέσματα είναι σωστά.