Κοτζιάς-Νικηφόρος υπογράφουν την παραχώρηση του οικοπέδου στο Μετόχι

Έλα στο Google News

Κλείνει σήμερα η συμφωνία του μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρου με το ελληνικό δημόσιο για την παραχώρηση του επίμαχου οικοπέδου έναντι του Μετοχίου στην Έγκωμη. Η συμφωνία θα σφραγιστεί με τις υπογραφές του Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος φτάνει αυθημερόν στην Κύπρο προερχόμενος από το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Αποσύρθηκε η αίτηση της Ι.Μ. Κύκκου εναντίον της Ελλάδας για το επίδικο οικόπεδο

Ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στο Μετόχιο Κύκκου στις 12 το μεσημέρι όπου πιθανόν χωρίς την παρουσία των δικηγόρων των δύο πλευρών, θα υπογράψει μαζί με τον πανιερότατο, τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν περί τα τέλη Ιουλίου.

Σε δηλώσεις του τον προηγούμενο μήνα, για τη συμφωνία, ο μητροπολίτης έθεσε μόνο έναν όρο. «Οπωσδήποτε να ανεγερθεί το μέγαρο της πρεσβείας και όχι οποιαδήποτε άλλη επένδυση ή πώληση σε οποιονδήποτε άλλο». Μάλιστα, ο Κύκκου Νικηφόρος, είχε προσθέσει ότι «εάν δεν προσκρούομε στις ευαισθησίες της μητρός-πατρίδος, η Ιερά Μονή Κύκκου θα έρθει αρωγός στο όλο έργο με το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ». Για την αίσια κατάληξη στο θέμα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκφράσει τις δημόσιες ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη του προς τον πανιερότατο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.