Κουνούπια «απειλούν» τη Λεμεσό


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Συσκέψεις, αποφάσεις και περιοδεία στις επηρεαζόμενες περιοχές.

 

Περιοδεία στις επηρεαζόμενες περιοχές σήμερα και σύσκεψη εμπλεκομένων αύριο, προγραμματίζει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, στο πλαίσιο των προσπαθειών για καταπολέμηση του προβλήματος των κουνουπιών, στις δυτικές περιοχές (Ζακάκι, Ασώματος, Ακρωτήρι, Τραχώνι), ενώ την ίδια ώρα υπενθυμίζεται η ανάγκη για ανάληψη ευθυνών από αρμόδιο Υπουργείο και Βρετανικές Βάσεις.

 

 

Λήφθηκαν αποφάσεις σε σύσκεψη στις 2 Μαρτίου

Με αφορμή δημοσιεύματα γύρω από το θέμα, ο Δήμος Λεμεσού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως πρόκειται για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών εδώ και πολλά χρόνια και το οποίο φέτος, λόγω των αυξημένων βροχών, είναι πολύ πιο έντονο. Σημειώνεται ακόμη πως, σε μια προσπάθεια να συντονίσει τις ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους (Αρχές των Βάσεων, Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, Κοινοτικές Αρχές της περιοχής, Δημοτικές Υγειονομικές Υπηρεσίες, άλλες κρατικές υπηρεσίες), ο Δήμος είχε συγκαλέσει στις 2 Μαρτίου σχετική σύσκεψη. «Στόχος ήταν να υπάρξει ανάληψη ευθύνης και συνεργασία από όλες τις υπηρεσίες, για καταπολέμηση του φαινομένου αυτή τη χρονιά», αναφέρεται και προστίθεται ότι «δεύτερος στόχος ήταν να αρχίσει η μελέτη τρόπων αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των αιτιών που δημιουργούν το φαινόμενο αυτό (εστίες εκκόλαψης σε λιμνάζοντα νερά, λίμνες, έλη, αλυκή κ.λπ.)».

 

Ευθύνες βαραίνουν και τις Βρετανικές Βάσεις

Τα δύο βασικά μέτρα που αποφασίστηκαν, συνεχίζει η ανακοίνωση, ήταν οι βιολογικοί ψεκασμοί, τόσο στην αρχή της εκκόλαψης όσο και μετά την εκκόλαψη των κουνουπιών, ενώ την ίδια ώρα ο Δήμαρχος τόνισε τις ευθύνες που βαραίνουν τις Αρχές των Βρετανικών Βάσεων αλλά και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Στη σύσκεψη είχαν δοθεί επίσης εντολές στις Δημοτικές Υπηρεσίες Λεμεσού να αναλάβουν δράση για τις περιοχές εντός των δημοτικών ορίων του Δήμου Λεμεσού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Νικολαΐδης περιόδευσε, μαζί με τους αρμόδιους λειτουργούς και τους κοινοτάρχες, τις επηρεαζόμενες περιοχές, ενώ σήμερα, στις 12:30, θα γίνει νέα σύσκεψη στο Δημαρχείο Λεμεσού με όλους τους εμπλεκόμενους, για αξιολόγηση των μέτρων που λήφθηκαν μέχρι σήμερα και καθορισμό των παραπέρα ενεργειών για καταπολέμηση του προβλήματος

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.