“Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε και για την εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κούρεμα των ταμείων του ΣΑΛΑ Λεμεσού, με αποτέλεσμα να απωλεσθούν 30 και πλέον εκατομμύρια, τα οποία θα επενδύονταν στη κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Λεμεσό.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Λεμεσού εκφράζει την βαθιά λύπη της για τα προβλήματα και ζημιές που προκάλεσαν οι ψεσινές βροχές σε υποστατικά και κατοικίες στο Δήμο Λεμεσού.

Δυστυχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους καθώς και ο Δήμος Λεμεσού, ενώ υπήρχε προειδοποίηση κίτρινου συναγερμού, δεν έλαβαν κανένα απολύτως προληπτικό μέτρο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν  με επάρκεια και ικανότητα να αντιμετωπίσουν το χάος που δημιουργήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Διαπιστώνουμε έλλειψη σχεδίου δράσης καθώς και ανετοιμότητα για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, να προβούν σε καταγραφή των ζημιών και των προβλημάτων και να αποζημιώσουν τους πληγέντες.

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε και για την εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κούρεμα των ταμείων του ΣΑΛΑ Λεμεσού, με αποτέλεσμα να απωλεσθούν 30 και πλέον εκατομμύρια, τα οποία θα επενδύονταν στη κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Καλούμε τον Δήμαρχο Λεμεσού να προχωρήσει σε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για μελέτη των προβλημάτων.