Κουρσουμπά: Λύπη για διαρροή επιστολής στα ΜΜΕ και παραβίαση δεδομένων παιδιών

Τη λύπη της για διαρροή επιστολής στα ΜΜΕ και παραβίαση προσωπικών δεδομένων παιδιών εκφράζει με ανακοίνωση η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι έχει περιέλθει στην προσοχή της ανάρτηση σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, καθώς και σημερινό δημοσίευμα σε καθημερινή εφημερίδα, “όπου γίνεται αναφορά σε παρέμβασή μου προς τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σχετικά με καταγγελίες γονιών για χρηματισμό ποδοσφαιρικών σωματείων με σκοπό την παραχώρηση ελευθέρας μετεγγραφής”.

Σύμφωνα με την κ. Κουρσουμπά, “στην ανάρτηση παρουσιάζεται αντίγραφο της επιστολής στην οποία αναφέρονται τα ονόματα των παιδιών που αφορά η καταγγελία, ενώ στην εφημερίδα δημοσιεύονται, επίσης, τα ονόματα των παιδιών και λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το θέμα τους”.

Οπως επισημαίνει, έχει θεσμική και, πρωτίστως, ηθική υποχρέωση να αναφέρει ότι τόσο η ίδια όσο και το γραφείο της “ουδεμία σχέση έχουν με τη διαρροή της εν λόγω επιστολής”.

“Παράλληλα, εκφράζω τη θλίψη και τον προβληματισμό μου, τόσο για τη διαρροή της επιστολής όσο και – ιδιαίτερα – για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επηρεαζόμενων παιδιών. Ακόμη και αν θεωρήσω ότι τα κίνητρα της δημοσιοποίησης της επιστολής υπήρξαν παιδοκεντρικά, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι, μέσω αυτής, παραβιάστηκαν σημαντικά προσωπικά δεδομένα των παιδιών ενώ τίθεται εν αμφιβόλω κατά πόσο μια τέτοια επιλογή εν τέλει εξυπηρετεί το συμφέρον, τόσο των συγκεκριμένων παιδιών όσο και γενικότερα των παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό”, αναφέρει η κ. Κουρσουμπά.

(ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.