Κουκουλώνουν και την υπόθεση καταδρομών με «μαεστρικό» τρόπο

Με μαεστρία επιχειρείται από τον Υπουργό Άμυνας το κουκούλωμα της υπόθεσης γύρω από το βίντεο σε μονάδα καταδρομών.

Παρά την έκφραση μηδενικής ανοχής, η διαδικασία που ακολουθείται δείχνει ότι για άλλη μια φορά επιχειρείται να πέσει η υπόθεση στα μαλακά χωρίς να καταλογισθούν οι πραγματικές ευθύνες.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η άσκηση βίας, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «διέταξα εις βάθος έρευνα. Γρήγορη και ουσιαστική. Αυτές οι συμπεριφορές δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνουν ανεκτές από κανέναν».

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αξιωματικός που διατάχθηκε να πραγματοποιήσει την έρευνα είναι κατώτερος από το Διοικητή και Υποδιοικητή της μονάδας και υπηρετεί στο ίδιο σώμα (καταδρομέας). Σε αυτό το σημείο εγείρονται σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ουσία της έρευνας, καθώς θα έπρεπε να γίνει από άτομο που βρίσκεται εκτός του χώρου, αλλά και από ανώτερο αξιωματικό.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη μονάδα υπήρχε απόλυτη έλλειψη πειθαρχίας, καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Ας ελπίσουμε να μην αληθεύουν οι φήμες ότι αποτελούν ακραία εθνικιστικά στοιχεία.

Με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ ζητά όπως η έρευνα που διατάχθηκε, προχωρήσει τάχιστα μέχρι το τέλος και «να μην καταλήξει στη διαπίστωση που αρχικά προχώρησε το Υπουργείο Άμυνας, δηλαδή ότι στο περιστατικό συμμετείχαν οικειοθελώς μόνο κληρωτοί και ότι αυτό δεν κατατάσσεται σε οποιασδήποτε μορφής εκφοβισμού. Είναι άξιον απορίας πώς κατέληξε σε τέτοια διαπίστωση το Υπουργείο Άμυνας». Το κόμμα επισημαίνει ότι είναι ευθύνη του υπουργείου πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό, να ερευνήσει αν και κατά πόσον τέτοια περιστατικά αποτελούν φαινόμενα μιας γενικότερης πρακτικής στην Ε.Φ.

Γιάννης Κακαρής