Κουκουμάς: Αν η κυβέρνηση ήταν αθώα για τις παρακολουθήσεις, θα ζητούσε πρώτη από όλους διερεύνηση και απαντήσεις

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Η κυβέρνηση Συναγερμού αντιδρά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων όπως αντιδρούσε επί χρόνια στις διεθνείς καταγγελίες σε βάρος της Κύπρου για σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Αντί να απαντά στην ουσία, επιχειρεί να επιβάλει σιωπητήριο. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν η κυβέρνηση ήταν αθώα, θα διέτασσε πρώτη από όλους διερεύνηση και πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμά.

«Άραγε, όταν η εταιρία που με το λογισμικό της παρακολουθούνταν πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην Ελλάδα έχει την έδρα της στην Κύπρο, η κυβέρνηση της Κύπρου δεν θεωρεί ότι έχει τίποτα να κάνει; Όταν ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρίας είναι και ιδιοκτήτης του μαύρου βαν, τον οποίο η κυπριακή Εισαγγελία αθώωσε προκαταβολικά, δεν συναισθάνονται πόσο εκτεθειμένη είναι η χώρα και οι τέως υπουργοί που προΐστανται της Εισαγγελίας;», διερωτάται ο κ. Κουκουμάς.

Η κυβέρνηση Συναγερμού οφείλει να απαντήσει γιατί η υπόθεση του μαύρου βαν έμεινε ουσιαστικά ανεξιχνίαστη και ατιμώρητη, τονίζει.

«Να απαντήσει για τον Ισραηλινό πράκτορα Ταλ Ντίλιαν και τη δράση των εταιριών του στη χώρα μας. Για τις σχέσεις των εταιριών του και άλλων Ισραηλινών πρώην πρακτόρων με την Αστυνομία, την ΚΥΠ αλλά και με πολιτικά πρόσωπα. Να διερευνήσει τη δράση της NSO Group –της εταιρίας που ανέπτυξε το διαβόητο λογισμικό Pegasus-, η οποία όπως επιβεβαιώνει η ίδια σε Έκθεση της (NSO Group Transparency and Responsibility Report, Ιούνης 2021) χρησιμοποιεί την Κύπρο για εξαγωγές των προϊόντων της αλλά και για ανάπτυξη συστημάτων και λογισμικών (δήλωση εκπροσώπου NSO ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το Pegasus, 21.06.2022).»

«Η κυβέρνηση Συναγερμού πρέπει να καταλάβει ότι η δράση κατασκοπευτικών δικτύων, οι μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών, οι υποκλοπές σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων συνιστούν πλήγμα για το κράτος δικαίου, την εθνική ασφάλεια, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.