Κουκουμάς: Αν στον ΔΗΣΥ θέλουν να δίνουν διαπιστευτήρια σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, να πάνε εθελοντές…» (βίντεο)

Σε ανάρτηση με βίντεο από δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΡΙΚ προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουκουμάς, «η εμμονή του Συναγερμού και μιας δορυφορικής του μερίδας στα media στο γκεμπελισμό «το ΑΚΕΛ δεν καταδικάζει την ρωσική εισβολή» προφανώς δεν πατά πουθενά αφού γνωρίζουν καλά ότι το έπραξε από την πρώτη στιγμή».

«Δεν είναι αυτό το θέμα τους γιατί δεν είναι καταδίκη της ρωσικής εισβολής που θέλουν να ακούσουν όλοι αυτοί. Αυτό που θέλουν να ακούσουν είναι να λέμε «ζήτω το ΝΑΤΟ», να “στείλουμε πολεμικό υλικό στην Ουκρανία”. Και επειδή αυτό δεν πρόκειται να το πούμε ούτε εμείς ούτε η μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων ολοφύρονται μέρα νύχτα», πρόσθεσε.

«Όσο για την ομιλία Ζελένσκι, προφανώς η μεγάλη πλειοψηφία του κυπριακού λαού περίμενε έστω και μια έμμεση αναφορά στο δράμα που πέρασε η δική μας πατρίδα», ανέφερε ο κ. Κουκουμάς.

«Πώς όμως σοβαρά περιμένουμε από τον όποιο τρίτο να πει το οτιδήποτε για την Κύπρο όταν το Υπουργείο Εξωτερικών της ΚΥΠΡΟΥ έχει ακόμα αναρτημένη -και αρνείται να κατεβάσει παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας- την περιβόητη δήλωση ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ο πρώτος πόλεμος στην Ευρώπη μετά τον Β’ ΠΠ;», διερωτήθηκε.

Όπως υπογράμμισε ο. Κουκουμάς, «είτε η κυβέρνηση της χώρας θεωρεί ότι βρισκόμαστε σε άλλη ήπειρο, είτε στη νέα εποχή που ζούμε ορισμένοι Κύπριοι θα ξαναγράψουν την ιστορία με χειρουργική αφαίρεση των ΝΑΤΟϊκών εγκλημάτων ακόμα και αυτού που διαπράχθηκε σε βάρος της Κύπρου».

Την ίδια ώρα, ο κ. Κουκουμάς σημειώσε ότι «αν στον ΔΗΣΥ θέλουν να δίνουν διαπιστευτήρια στο ΝΑΤΟ και την πρεσβεία των ΗΠΑ, να πάνε εθελοντές στην πλησιέστερη μονάδα του ΝΑΤΟ. Δεν πρέπει σύρουν την Κύπρο σε επικίνδυνες ατραπούς με τις ιδέες τους».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.