Κουκουμάς για άρση εμπάργκο από ΗΠΑ: Υπάρχουν όροι και απαιτήσεις που εξυπηρετούν την πολιτική τους

«Αυτός ο παραλογισμός που διήρκεσε 35 χρόνια αίρεται τώρα όχι γιατί οι ΗΠΑ αντιλήφθηκαν το άδικο, αλλά με όρους και απαιτήσεις που εξυπηρετούν την πολιτική τους και τους οποίους έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη»

Το εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών στην πώληση όπλων προς την Κύπρο έπρεπε να αρθεί, καθώς ήταν άδικο, και αποτελούσε εξωφρενικό αναποδογύρισμα της λογικής και του δικαίου, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι η ασφάλεια της Κύπρου μόνο μέσα από ειρηνικές διαπραγματεύσεις μπορεί να επιτευχθεί.

Πρόσθεσε, ότι αυτός ο παραλογισμός που διήρκεσε 35 χρόνια αίρεται τώρα όχι γιατί οι ΗΠΑ αντιλήφθηκαν το άδικο, αλλά με όρους και απαιτήσεις που εξυπηρετούν την πολιτική τους και τους οποίους έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε σε όσους θεωρούν πως θα αρματωθούν τα όπλα για να φύγει η Τουρκία, ότι το ίδιο το State  Department πριν από δυο χρόνια τόνιζε ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν θεμελιώδη αλλαγή του στρατιωτικού ισοζυγίου στην περιοχή.

Αυτό σημαίνει, εξήγησε, ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αφήσουν να χάσει την υπεροπλία της η Τουρκία.

Το ΑΚΕΛ, τονίζει επίσης, πρόσθεσε ο κ. Κουκουμάς , ότι δεν πρέπει να ξεστρατίσουμε από την προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού με συμφωνημένη βάση και πλαίσιο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy