Κουκουμάς: Ασπίδα προστασίας τα μέτρα που αποφάσισε η Βουλή – Να μην τα εμποδίσει η κυβέρνηση ΔΗΣΥ

«Η πλειοψηφία της Βουλής πέτυχε χθες την έγκριση σημαντικών νομοθετημάτων που συνιστούν ασπίδα προστασίας της κοινωνίας από την ακρίβεια και την τραπεζική αυθαιρεσία. Εγκρίθηκαν οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα και για το πλαφόν στα καύσιμα. Ψηφίστηκε άλλη πρόταση της αντιπολίτευσης για το ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αποφασίστηκε τρίμηνη αναστολή των εκποιήσεων πρώτης κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης», τονίζει το ΑΚΕΛ δια του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος, Γιώργου Κουκουμά.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουκουμάς, «μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταψήφισε αυτές τις προτάσεις. Επέλεξε ξανά την πλευρά των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Επέλεξε ξανά να αδιαφορεί για την κοινωνία που συνθλίβεται από το τσουνάμι της ακρίβειας». 

«Καλούμε τον Πρόεδρο να μην αναπέμψει και να μην αναφέρει στο Ανώτατο τα νομοθετήματα που ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία της Βουλής, όπως επανειλημμένα κάνει για νομοθεσίες που στηρίζουν την κοινωνία. Καλούμε την κυβέρνηση του Συναγερμού να μην εμποδίσει αυτά τα μέτρα που τα περιμένουν τα νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι, οι δανειολήπτες», πρόσθεσε ο κ. Κουκουμάς.

«Ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ επιμένει ότι χρειάζονται πολύ περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που καλπάζει ανεξέλεγκτα. Οι πρωτοβουλίες που παίρνει το ΑΚΕΛ, εντός κι εκτός Βουλής, θα συνεχιστούν ακόμα πιο αποφασιστικά, αφού η ίδια η κυβέρνηση συνεχίζει να μην συγκινείται», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy