Κουκουμάς: Αυταπόδεικτα ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου ο Υπουργός Παιδείας

«Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να κάνει το συνήγορο σε τέτοιες πρακτικές όπως του συγκεκριμένου διευθυντή, θα έπρεπε να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας που δεν είναι οι τρίχες των μαθητών»

«Το νέο περιστατικό σε συγκεκριμένο γυμνάσιο της Λάρνακας με πρωταγωνιστή και πάλι τον ίδιο διευθυντή προκαλεί αγανάκτηση», τονίζει το ΑΚΕΛ δια του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος, Γιώργου Κουκουμά.

«Ο διευθυντής αποφάσισε κατά την πρώτη μέρα του σχολείου, να αποβάλει, χωρίς καν να προηγηθεί η όποια σύσταση, δεκάδες μαθητές της πρώτης τάξης του γυμνασίου για το κούρεμά τους. Είναι ο ίδιος διευθυντής που πριν μερικούς μήνες δεν έδωσε απολυτήρια σε μαθητές γιατί δεν ενέκρινε την κόμμωσή τους κατά την τελετή αποφοίτησης. Οι πρακτικές αυτές είναι εξόφθαλμα αντιπαιδαγωγικές και έξω από το πνεύμα των ίδιων των σχολικών κανονισμών», ανέφερε ο κ. Κουκουμάς.

Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτές οι αυταρχικές πρακτικές και αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν έδαφος στην προκλητική κάλυψη που τους δίνει ο Υπουργός Παιδείας, μέσα στο γενικότερο πνεύμα συντηρητισμού και ναφθαλίνης που διέπει την κυβέρνηση στα θέματα παιδείας και όχι μόνο. Η ίδια η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κατήγγειλε ότι ο Υπουργός δεν έχει μπει στον κόπο να απαντήσει στην επιστολή της σε σχέση με το περιστατικό κατά την περσινή τελετή αποφοίτησης του ίδιου σχολείου».

«Αυτή τη φορά, ο κ. Προδρόμου αρχικά, αρνήθηκε ότι επιβλήθηκαν αποβολές στους μαθητές. Στη συνέχεια, επιχείρησε να επιτεθεί στους οργανωμένους γονείς που αντέδρασαν. Και τέλος, έφτασε στο σημείο χθες, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό να παραλληλίζει τα σχολεία με στρατόπεδα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

«Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να κάνει το συνήγορο σε τέτοιες πρακτικές όπως του συγκεκριμένου διευθυντή, θα έπρεπε να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας που δεν είναι οι τρίχες των μαθητών. Άλλα όταν ο Υπουργός Παιδείας εμφορείται με οπισθοδρομικές αντιλήψεις και φαντάζεται σχολεία στρατόπεδα, είναι αυταπόδεικτα ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy