Κουκουμάς: Δεν πάει άλλο ούτε με την ακρίβεια, ούτε με κυβέρνηση που προσκυνά ιδιωτικά συμφέροντα

«Το φράγμα των δύο ευρώ στα καύσιμα σπάζει αλλά ο Συναγερμός επιμένει να παίρνει το μέρος των εταιριών καυσίμων. Επιμένει η κυβέρνηση να συγκαλύπτει την αισχροκέρδεια και να μην δημοσιοποιεί τη φόρμουλα για το ποσοστό κέρδους των εταιριών καυσίμων, ως να πρόκειται για κρατικό μυστικό. Γιατί την κρύβουν είναι το αυτονόητο ερώτημα, αλλά όλη η Κύπρος γνωρίζει την απάντηση», τονίζει το ΑΚΕΛ δια του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος, Γιώργο Κουκουμά.

«Και τελικά, πού ξανακούστηκε να δίνει η αντιπολίτευση εργαλεία στην κυβέρνηση για να καταπολεμήσει την ακρίβεια, αλλά η κυβέρνηση να τα αρνείται, όπως κάνουν με την Πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ για το πλαφόν στα καύσιμα; Τη μια μέρα το ένα υπουργείο δέχεται την πρόταση μας και την επομένη, την απορρίπτει άλλο υπουργείο. Ο δε Συναγερμός ολοφύρεται μέσα στη Βουλή μήπως και περιοριστούν στο ελάχιστο τα υπερκέρδη των εταιριών», τόνισε ο κ. Κουκουμάς.

Πρόσθεσε ότι « η αλήθεια είναι ότι δεν πάει άλλο. Ούτε με την ακρίβεια, ούτε με την κυβέρνηση που προσκυνά μέρα νύχτα τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα».

«Εδώ και τώρα πρέπει να ψηφιστεί η Πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ που ενισχύει τη νομοθεσία για πλαφόν στα καύσιμα και ταυτόχρονα, να εξαπολυθούν δραστικοί και σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά για αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και των καρτέλ», κατέληξε ο κ. Κουκουμάς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.