Κουκουμάς: Εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ για τα σκάνδαλα της δεκαετίας Αναστασιάδη-Συναγερμού

Η αλαλία της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων για το τι θα γίνει με τα σκάνδαλα της δεκαετίας Αναστασιάδη είναι εκκωφαντική. Τόσο η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και τα κόμματα που την στηρίζουν, όσο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν λένε κουβέντα για την ανάγκη να προχωρήσουν οι έρευνες για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Δεν είπαν κουβέντα για το γεγονός της επίδοσης κατηγορητηρίου από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο στο δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης» και την εταιρεία Imperium Services Limited, στα πλαίσια της έρευνας για τα χρυσά διαβατήρια, αναφέρει σε γραπτή Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά.

«Άραγε, η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη έναντι του λαού για τη συγκάλυψη των γιγαντιαίων σκανδάλων που εξευτέλισαν τον τόπο; Οι ηγεσίες του κέντρου συμφωνούν να μείνουν ατιμώρητα τα σκάνδαλα της «πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης»; Ο Συναγερμός θα συνεχίσει και τώρα να υπερασπίζεται τη θεσμική διαφθορά της διακυβέρνησής του;

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι η κάθαρση, η λογοδοσία και η προσαγωγή στη Δικαιοσύνη των υπευθύνων για τα σκάνδαλα της δεκαετίας είναι όρος και προϋπόθεση για να πάει ο τόπος μπροστά. Για να επιστρέψουν στα ταμεία του κράτους εκατοντάδες εκατομμύρια. Για να υπάρξει στοιχειώδες αίσθημα δικαίου μέσα στην κοινωνία. Για να καθαρίσει το κράτος και η εικόνα του στον κόσμο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy