Κουκουμάς για ακρίβεια: Όσο η κυβέρνηση αδιαφορεί, ο λαός πληρώνει

«Η ΡΑΕΚ επιβεβαίωσε και χθες ότι βασικός λόγος για τις αυξήσεις στο ρεύμα είναι η «τεράστια αύξηση του κόστους αγοράς δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα», δηλαδή τα πρόστιμα για τους ρύπους που πληρώνουν οι καταναλωτές επειδή η κυβέρνηση εδώ και 9 χρόνια αποτυγχάνει να προωθήσει δραστικά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και καθυστερεί στην έλευση του φυσικού αερίου. Πληρώνουμε 70 εκατομμύρια τον χρόνο για αυτή την αποτυχία», τονίσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

«Για αυτό, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου, ζήτησε με επιστολή του συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη προκειμένου ακριβώς να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει μεγάλη μερίδα του λαού», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουκουμάς πρόθεσε πως «μέχρι να επιτευχθούν μόνιμες και δραστικές μειώσεις στο ρεύμα, απαιτούνται έκτακτα ανακουφιστικά μέτρα. Υπενθυμίζουμε ότι τέλος του μήνα, λήγει η μείωση 10% του ΦΠΑ στο ρεύμα για τα νοικοκυριά, αφού η κυβέρνηση του Συναγερμού αρνείται να δεχθεί τη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή. Την ώρα δηλαδή που οι αυξήσεις στο κόστος ζωής έρχονται καθημερινά και από παντού, τελειώνει και αυτή η μικρή ανακούφιση που είχαν τα νοικοκυριά στους λογαριασμούς ρεύματος».

«Η Κύπρος χρειάζεται αμέσως ένα δραστικό πλάνο αναχαίτισης της ακρίβειας και των αυξήσεων σε βασικά αγαθά που στραγγαλίζουν την πλειοψηφία των νοικοκυριών. Η κυβέρνηση όμως ούτε εισακούει τις προτάσεις του ΑΚΕΛ, ούτε παρουσιάζει καμιά δική της εισήγηση. Όσο η κυβέρνηση αδιαφορεί, ο λαός πληρώνει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.