Κουκουμάς για «Ευρωπαίους φίλους» ΔΗΣΥ: Δίνουν όπλα στην Τουρκία και στην Κύπρο… παραστάσεις ομιλιών

«Φιλότιμη η προσπάθεια του Αβέρωφ Νεοφύτου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του με εξωτερικές ενισχύσεις, αλλά το έργο με τους “Ευρωπαίους φίλους του Συναγερμού” το έχουμε ξαναδεί το 2013», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, αναφερόμενος στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

«Τότε που κατέβηκε στην Κύπρο όλη η ευρωπαϊκή δεξιά για να διαφημίζει ο Συναγερμός ότι οι «φίλοι του Αναστασιάδη στην Ευρώπη θα είναι δίπλα στην Κύπρο». Πριν περάσει το δίμηνο όμως, οι ίδιοι αυτοί επέβαλαν στην Κύπρο το κούρεμα καταθέσεων…», συνέχισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουκουμάς μιλώντας στην τηλεόραση του Σίγμα, «φέτος ήρθε αυτοπροσώπως ο ηγέτης της ευρωπαϊκής δεξιάς (ΕΛΚ) ο κ. Βέμπερ ο οποίος είπε από το βήμα πολλά και ωραία υπέρ της Κύπρου, κατακεραύνωσε τον Ερντογάν και άλλα τέτοια».

«Όμως πριν μόλις δύο εβδομάδες μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Βέμπερ σήκωσε το χέρι του μαζί με όλη την ευρωδεξιά και ψήφισε να μην επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Άλλωστε, ο Βέμπερ ήταν στην κυβέρνηση της Γερμανίας που πωλούσε και πωλεί όπλα στην Τουρκία», πρόσθεσε.

«Δηλαδή, οι «Ευρωπαίοι φίλοι του Συναγερμού» στην Τουρκία δίνουν όπλα και στην Κύπρο δίνουν παραστάσεις ωραίων ομιλιών. Αν ο Αβέρωφ Νεοφύτου και το κόμμα του χαριεντίζονται με αυτά, οι υπόλοιποι Κύπριοι αντιλαμβάνονται ότι μας περιπαίζουν ψιλό γαζί …οι Ευρωπαίοι φίλοι», τόνισε ο κ. Κουκουμάς.

«Όσο δεν για τον Κυριάκη Μητσοτάκη που επέλεξε να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που αποφάσισε να εμπλακεί στην προεκλογική αντιπαράθεση στην Κυπριακή Δημοκρατία, είναι στην κρίση και των Κυπρίων και των Ελλήνων αν αυτό είναι σοφό ή όχι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.