Κουκουμάς για μαύρο βαν: «Κάποιοι θέλουν το κράτος ξέφραγο αμπέλι για κατασκοπεία…»

«Η κυβέρνηση και η Γενική Εισαγγελία ας πάψουν να κρύβονται για την υπόθεση του μαύρου βαν»

«Η σκοτεινή υπόθεση του μαύρου βαν κλείνει -καθώς φαίνεται- με ένα πρόστιμο στην εταιρία και απαλλαγή των στελεχών της εταιρίας από τις κατηγορίες. Με άλλα λόγια, ένας παράνομος μηχανισμός κυκλοφορούσε επί χρόνια ανεξέλεγκτα παρακολουθώντας χιλιάδες πολίτες της χώρας μας, αλλά τελικά κανένας δεν θα λογοδοτήσει και δεν θα τιμωρηθεί», τονίζει το ΑΚΕΛ, δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιώργου Κουκουμά.

«Η κυβέρνηση και η Γενική Εισαγγελία ας πάψουν να κρύβονται. Να πάρουν θέση. Ειδικά ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την απαλλαγή του Ισραηλινού Ταλ Ντίλιαν και των άλλων δύο προσώπων από το κατηγορητήριο», σημειώνει ο κ. Κουκουμάς.

Προσθέτει πως «το μαύρο βαν συνιστά κηλίδα για την κυπριακή πολιτεία, για το κράτος δικαίου, για την εθνική ασφάλεια της χώρας, για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τόπο μας».

«Όμως η ατιμωρησία για την υπόθεση αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο στίγμα ντροπής για το κράτος, που προφανώς κάποιοι το θέλουν ξέφραγο αμπέλι για κατασκοπεία, παρακολουθήσεις και μαζικές υποκλοπές», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.