Κουκουμάς για μείωση ΦΠΑ στο ρεύμα: «Ούτε τη Βουλή, ούτε και την κοινωνία σέβεται η κυβέρνηση»

«Ούτε τη Βουλή, αλλά ούτε και την κοινωνία σέβεται η κυβέρνηση. Ανέπεμψε χθες ο κ. Αναστασιάδης τη μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό που ψήφισαν όλες οι δυνάμεις πλην του Συναγερμού», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Πρόσθεσε ότι «με άλλα λόγια, η ακρίβεια και οι αυξήσεις πλήττουν καθημερινά το εισόδημα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, αλλά η κυβέρνηση του Συναγερμού –όχι μόνο δεν συγκινείται να λάβει δραστικά μέτρα- αλλά εμποδίζει και αυτά που παίρνουν οι πολιτικές δυνάμεις».

«Η προκλητικότητα της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι όλοι οι Κύπριοι πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα όχι μόνο λόγω της διεθνούς αύξησης των τιμών, αλλά κυρίως λόγω των προστίμων για τους ρύπους. Κάτι για το οποίο την ευθύνη έχει η κυβέρνηση και η αποτυχία της να προωθήσει τις ΑΠΕ και το φυσικό αέριο», συνέχισε ο κ. Κουκουμάς.

«Κυβέρνηση και Συναγερμός αδιαφορούν κυνικά για χιλιάδες μικρομεσαίους και νοικοκυριά που έχουν ανάγκη μια ανακούφιση στους λογαριασμούς του ρεύματος καθώς και σε άλλα αγαθά που ακριβαίνουν μέρα με τη μέρα. Είναι και αυτό μια απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση –όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας- αλλά δεν συναισθάνεται καν την καθημερινότητα, το κόστος ζωής, τους μισθούς και όλα όσα απασχολούν την πλειοψηφία της κοινωνίας», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy