Κουκουμάς: Ισχύει η εξαγγελία του Προέδρου ή οι σημερινές δηλώσεις του Κυβ. Εκπροσώπου;

«Αφού ισχυρίζεται η νέα κυβέρνηση ότι φέρνει νέα ήθη, τότε μπορεί να αρχίσει με την παραδοχή του λάθους, την ανάκληση της εξαγγελίας για κοινές συνόδους υπουργικών και έτσι να μείνουμε σε αυτά που συμφωνούμε όλοι: στενή και πολύπλευρη συνεργασία με την Ελλάδα και στο επίπεδο της διακυβερνητικής συνεργασίας»

«Προχθές, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξήγγειλε «κοινές συνόδους των υπουργικών συμβουλίων» Κύπρου-Ελλάδας, σε τακτά χρονικά διαστήματα στην παρουσία του Προέδρου και του Πρωθυπουργού αντίστοιχα. Σήμερα όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ΔΕΝ θα είναι κοινές συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων, αλλά «συναντήσεις αρμοδίων υπουργών και υφυπουργών» αναλόγως της ατζέντας. Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τι από τα δύο ισχύει. Ισχύει η εξαγγελία του Προέδρου ή αποσύρεται αυτή με τη νέα δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου;», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Αναλυτικά:

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα έπρεπε να γνωρίζει -όπως υπέδειξε εξ αρχής το ΑΚΕΛ- ότι είναι άλλο πράγμα η θεσμοθέτηση της διακυβερνητικής συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας που είναι καλοδεχούμενη κι εντελώς άλλο πράγμα οι κοινές σύνοδοι των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών.

Θα έπρεπε επίσης να αντιλαμβάνεται τις πολιτικές προεκτάσεις που έχουν οι κοινές σύνοδοι των υπουργικών συμβουλίων Κύπρου-Ελλάδας και η εκμετάλλευση που θα τύχει κάτι τέτοιο από την Τουρκία. Ο κύριος Χριστοδουλίδης θα πρέπει να έχει υπόψη ότι τελείωσαν οι εκλογές και ως Πρόεδρος πλέον κάθε δήλωση του μετρά.

Αφού ισχυρίζεται η νέα κυβέρνηση ότι φέρνει νέα ήθη, τότε μπορεί να αρχίσει με την παραδοχή του λάθους, την ανάκληση της εξαγγελίας για κοινές συνόδους υπουργικών και έτσι να μείνουμε σε αυτά που συμφωνούμε όλοι: στενή και πολύπλευρη συνεργασία με την Ελλάδα και στο επίπεδο της διακυβερνητικής συνεργασίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy