Κουκουμάς για Κενάν Αγιάζ: Θα εξεταστεί η στάση της ΚΔ και της Αστυνομίας

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών εγγράφει το ΑΚΕΛ το θέμα της διαχείρισης της έκδοσης του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ και σε σχέση με τις νομικο-πολιτικές προεκτάσεις του.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, επεσήμανε ότι θα εξεταστεί η στάση που τήρησε η Κυπριακή Δημοκρατία απέναντι στις κατηγορίες που βαρύνουν τον Κούρδο αγωνιστή περί τρομοκρατίας, όπως και οι συνθήκες κράτησης του στις Κεντρικές Φυλακές.

Επεσήμανε πως η Κυβέρνηση και η διεύθυνση των Φυλακών ουσιαστικά απέκοψαν από τον Αγιάς την επικοινωνία όταν ξεκίνησε απεργία πείνας θέτοντας τον ουσιαστικά σε κατάσταση απομόνωσης.

Την ίδια ώρα, υπέδειξε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και η στάση της αστυνομίας απέναντι σε απεργούς πείνας που βρέθηκαν εις ένδειξη συμπαράστασης έξω από το Ανώτατο την ώρα που εξεταζόταν η έφεση του συναγωνιστή τους.

Ο κ. Κουκουμάς υπέδειξε ότι η Κύπρος αποφάσισε να εκδώσει ένα άνθρωπο που αναγνωρίστηκε από τη Δημοκρατία ως πολιτικός πρόσφυγας εδώ και δέκα χρόνια λόγω φόβου δίωξης σε βάρος του και που δεν κατηγορείται για οποιονδήποτε έγκλημα ή τρομοκρατική δράση.

Το θέμα αναμένεται να συνυπογράψει και ο μεμονωμένος βουλευτής Κωστής Ευσταθίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy