Κουκουμάς: Ο Πρόεδρος «το παίζει διπλοπόρτι» – Έπρεπε να απολογείται αντί να κόβει κορδέλες

Αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές είναι εάν θα συνεχιστεί η διακυβέρνηση Αναστασιάδη και αυτό επιβεβαιώνεται και από τη χθεσινή αναφορά του προέδρου ο οποίος κάλεσε τους πολίτες «εάν τον αγαπούν να ψηφίσουν Αβέρωφ», επισήμανε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος «το παίζει διπλοπόρτι» στηρίζοντας παρασκηνιακά και τον Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς στόχος τους είναι να παραμείνει ο ΔΗΣΥ στην εξουσία.

Γι’ αυτό, τόνισε, η φράση του Προέδρου οτι «θα συνεχίσω» με τον Αβέρωφ , επιβεβαιώνει  το διακύβευμα των εκλογών που είναι είτε συνέχιση Αναστασιάδης ή Μαυρογιάννης ακριβώς.

Το σύστημα συμφερόντων του κ.Αναστασιάδη, πρόσθεσε, κέγεται να κρατηθεί στην  εξουσία για να συνεχίσουν όσα έκαναν τα τελευταία 10 χρόνια αλλα και για να μεινουν ατιμώρητα όσα επραξε η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Η κυβέρνηση βαρύνεται και με σκάνδαλα και με οικονομικά σκάνδαλα που συνιστούν ποινικά αδικήματα.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος «το παίζει διπλοπόρτι» στηρίζοντας παρασκηνιακά και «ανεπίσημα» και τον Νίκο Χριστοδουλίδη,  ο οποίος και ο ίδιος δηλώνει οτι θα συνεχίσει το έργο του Νίκου Αναστασιαδη ώντας “περήφανος συναγερμικός” καλώντας μάλιστα τον επίσημο ΔΗΣΥ να συνεργαστεί μαζί του.

Το σύστημα συμφερόντων Αναστασιάδη, πρόσθεσε, «παιζει τα ρεστα του» να παραμείνει στην εξουσία με δύο υποψηφίους.

Για τη σωρεία των εγκαινίων που τελεί τις τελευταίες μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Κουκουμάς υπέδειξε ότι έργο δεν αποτελεί το κόψιμο μιας κορδέλας, αλλά η πραγματικότητα.

Επισήμανε ότι τα τελευταία έξι χρόνια το ποσοστό υλοποίησης έργων που περιλήφθηκαν στους προϋπολογισμούς της κυβέρνησης ΔΗΣΥ είναι στο 65%. Μάλιστα, πρόσθεσε, το 2022, με βάση στοιχεία μέχρι τον περασμένο Νοέμβρη από το Γενικό Λογιστήριο, το ποσοστό υλοποίησης αναπτυξιακών έργων ήταν στο 46%.

Με λίγα λόγια, τόνισε ο κ. Κουκουμάς, κάθε τρία έργα που υποσχέθηκε ο κ. Αναστασιάδης, το ένα δεν υλοποιήθηκε ποτέ, οπότε καλύτερα θα ήταν να απολογείται αντί να κόβει κορδέλες.

Ο Πρόεδρος, επισήμανε, κόβει κορδέλες σε εγκαινιασμένα έργα και σε εργοτάξια και ζητά συγχαρητήρια για έργα που έχουν καθυστερήσει 6 και 7 χρόνια.  Όπως για παράδειγμα έργα που παραδόθηκαν το 2020 ή το 2019. Έργα τα οποία όχι μόνο υπηρχαν δυσκολίες και καθυστερήσεις να υλοποιηθούν, αλλά εβρισκαν την κυβέρνηση απέναντι σε αυτά τα έργα.

 

 

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΣ:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.