Κουκουμάς: Πού σπατάλησε τα €100 εκατ. της ΕΕ για το μεταναστευτικό η Κυβέρνηση;

Πολιτικής εκμετάλλευσης τυγχάνει το ζήτημα του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του Άστρα ο Γιώργος Κουκουμάς ξεκαθάρισε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι υπαρκτό, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζονται πολιτικές αντιμετώπισης οι οποίες είναι βασισμένες στο διεθνές δίκαιο και τους κυπριακούς νόμους.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις για το που σπατάλησε τα 100 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πρόσφυγες, αντί να τα επενδύσει στο Τμήμα Μετανάστευσης ώστε να εξετάζει γρηγορότερα τις αιτήσεις πολιτικού ασύλου.

Παράλληλα τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν βρέθηκε κανένας διακινητής ενώπιον δικαιοσύνης, εξηγώντας ότι δεν φαίνεται να υπάρχει βούληση από πλευράς κυβέρνησης ώστε να σπάσουν τα κυκλώματα εκμετάλλευσης.

Την ίδια ώρα ο κ. Κουκουμάς αναφέρθηκε στην έλλειψη αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είπε ότι το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου προνοεί ότι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει ένας πρόσφυγας είναι υποχρεωμένη να τον φιλοξενήσει.

Εξήγησε ότι το νόμο αυτό η κυβέρνηση τον ψήφισε ήδη δύο φορές, προσθέτοντας ότι όταν ερωτήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών αν η Κύπρος τον καταψηφίσει φέτος δεν απάντησε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy