Κουκουμάς: Προσωπική επιλογή του κ. Αναστασιάδη η παραμονή του κ. Προδρόμου στο Υπ. Παιδείας

Προσωπική επιλογή του κ. Αναστασιάδη η παραμονή του κ. Προδρόμου στο Υπ. Παιδείας, αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς.

«To θέμα της δίωξης Γαβριήλ από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – δεν έκλεισε. Πόσω μάλλον μετά την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που έκρινε ένοχο τον καλλιτέχνη – εκπαιδευτικό, αλλά χατιρικώς δεν τον διώκει λόγω των έντονων αντιδράσεων της κοινωνίας και φορέων του Πολιτισμού», αναφέρει ο κ. Κουκουμας.

«Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι οι εμμονές του κ. Προδρόμου δεν είναι παρά το σύμπτωμα της συνολικής αντίληψης μιας οπισθοδρομικής κυβέρνησης -με αγκυλώσεις που θυμίζουν άλλες σκοταδιστικές εποχές. Το ότι ο κ. Προδρόμου, με όλα όσα τον βαραίνουν, – παραμένει στη θέση του, αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Αναστασιάδη την οποία προφανώς στηρίζει και το κυβερνών κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση, στις 4 Οκτωβρίου ο κ. Προδρόμου θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου έθεσε το ζήτημα το ΑΚΕΛ. Εξηγήσεις γιατί στη χώρα μας, εν έτει 2021, η κυβέρνηση διώκει την ελευθερία της Τέχνης».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.