Κουκουμάς για σεξ. διαπαιδαγώγηση: «Δεν επαφίεται στην προαίρεση κανενός»

«Ακόμα και με κενό τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, το αόρατο χέρι του πιο συντηρητικού τμήματος της κυπριακής εκκλησίας κάνει και πάλι το θαύμα του»

«Μπλόκο» στην πρόταση νόμου για την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία έβαλε και ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε το ΔΗΚΟ, το ΕΛΑΜ και ο βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, μέσα από ανάρτησή του, λίγες ώρες πριν πάει η πρόταση νόμου στην Ολομέλεια, ο Υπουργός Παιδείας απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ζητώντας να μην ψηφιστεί η πρόταση νόμου, διότι ανακαλύφθηκαν θέματα αντισυνταγματικότητας και πρέπει να γίνουν κι άλλες συζητήσεις.

Διευκρινίζει μεταξύ άλλων ο κ. Κουκουμάς ότι επί τρία χρόνια συζητείται στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής η πρόταση νόμου του Γ.Γ. των Οικολόγων και βουλευτή Χαράλαμπου Θεοπέμπτου για την υποχρεωτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η ανάρτηση του κ. Κουκουμά:

«Επί τρία χρόνια συζητείται στην Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής η πρόταση νόμου του Χ. Θεοπέμπτου για την υποχρεωτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ΣΕ ΟΛΕΣ τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ουσιαστικά πρόκειται για πρόταση ενίσχυσής της (και να καταστεί υποχρεωτική στο λύκειο, όπου σήμερα είναι μέρος ενός επιλεγόμενου μαθήματος).

Τον τελευταίο χρόνο έγιναν πέντε συνεδρίες, στις οποίες κλήθηκαν οι πάντες: υπουργεία, φορείς, επίτροποι, οργανώσεις κλπ. Συζητήθηκαν και ξανασυζητήθηκαν επί ώρες ολόκληρες τα πάντα, έγιναν αλλαγές, διορθώσεις κλπ. Το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν είχε προβάλει καμιά αντίρρηση, άλλα έδινε και εισηγήσεις που έγιναν δεκτές. Η Νομική Υπηρεσία δεν είδε ζητήματα αντισυνταγματικότητας. Όλα τα κόμματα στην Επιτροπή συμφώνησαν.

Aίφνης, δύο μέρες πριν πάει για ψήφιση στην Ολομέλεια, το ΔΗΚΟ ζητά αναβολή, γιατί δεν έγινε …συζήτηση όπως έπρεπε. Το ΕΛΑΜ και ο Α. Θεμιστοκλέους ακολουθούν. Δίνεται τελικά αναβολή δύο εβδομάδων. Και πάλι, πριν μερικές ώρες, δύο μέρες δηλαδή πριν την επικείμενη Ολομέλεια, θυμάται ο Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου να στείλει επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας να μην ψηφιστεί η πρόταση νόμου, διότι ανακαλύφθηκαν (υποθέτω σήμερα) θέματα αντισυνταγματικότητας και διότι πρέπει να γίνουν …κι άλλες συζητήσεις.

Η υποκρισία στην πολιτική είναι αποτέλεσμα αδυναμίας, είχε πει κάποιος σοφός. Όλοι αυτοί ταλαιπωρούν τις λέξεις και τους νόμους επειδή δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι διαφωνούν συνειδητά και επί της ουσίας με την υποχρεωτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ή ότι εκτελούν επιθυμίες άλλων.

Ακόμα και με κενό τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, το αόρατο χέρι του πιο συντηρητικού τμήματος της κυπριακής εκκλησίας κάνει και πάλι το θαύμα του. Όταν μεγάλη μερίδα της ιεραρχίας θεωρεί εν έτει 2022 ότι οι προγαμιαίες σχέσεις, η εξωσωματική γονιμοποίηση, οι αμβλώσεις, ο αυνανισμός, η ομοφυλοφιλία κ.ο.κ. είναι αμαρτίες, κολάσιμες πράξεις, προφανώς δεν θέλουν να γίνεται στα σχολεία επιστημονική (και όχι δεισιδαιμονική ή θρησκοληπτική) συζήτηση για αυτά.

Υποθέτω κάποιοι στο κέντρο και δεξιότερα οραματίζονται το σχολείο του 21ου αιώνα της Κύπρου, κάτι σαν το σχολείο στο Κολοκοτρωνίτσι του Πόπωτα. Η σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία όμως δεν επαφίεται στην προαίρεση κανενός. Είναι νομική υποχρέωση του κράτους προς τα παιδιά και τους νέους, είναι ανθρώπινο δικαίωμα που -αν μη τι άλλο θα έπρεπε να συνειδητοποιούν όλοι- προστατεύει τα παιδιά από κάθε λογής κινδύνους».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.