Κουκουμάς για «θεραπείες μεταστροφής»: Δεν ευσταθούν οι επιφυλάξεις που κατατίθενται τώρα

Η πρόταση του ΑΚΕΛ για τις «θεραπείες μεταστροφής» συζητείται εδώ και ένα χρόνο και έτυχε θετικής αντιμετώπισης από όλους τους φορείς γι’ αυτό και δεν ευσταθούν οι επιφυλάξεις που κατατίθενται μόλις τώρα, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Το ουσιαστικό που πρέπει να κρατήσουμε, είπε, είναι ότι δεν πέρασαν οι τροπολογίες του ΕΛΑΜ και του Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Κουκουμάς χαρακτήρισε επίσης νομικό πλεονασμό τη συμπερίληψη στο νόμο την τροπολογία των άλλων κομμάτων, εκφράζοντας απορία για τους λόγους για τους οποίους υποβλήθηκε.

Αντιπρόεδρος ACCEPT – ΛΟΑΤΚΙ: Ικανοποίηση για την ψήφιση της νομοθεσίας και το «μπλόκο» στις τροπολογίες ΕΛΑΜ – Θεμιστοκλέους

Πολύ ικανοποιημένοι από την ψήφιση της νομοθεσίας για που ποινικοποιεί τις «θεραπείες μεταστροφής» και γιατί δεν έχουν περάσει οι τροπολογίες ΕΛΑΜ και Ανδρέα Θεμιστοκλέους στη νομοθεσία, δηλώνουν τα μέλη της κοινότητας ACCEPT – ΛΟΑΤΚΙ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο αντιπρόεδρος της ACCEPT -ΛΟΑΤΚΙ, Αντώνης Παπαγεωργίου, υπογράμμισε ότι όλα τα θύματα που έχουν υποστεί σε τέτοιες θεραπείες είναι πολύ ικανοποιημένα από τη νέα νομοθεσία που αποτελεί αυτοδικαίωση και μια ελπίδα για την επόμενη γενιά.

Οι αλλαγές που πέρασαν, πρόσθεσε, δεν επηρεάζουν την ουσία της νομοθεσίας που ψηφίστηκε.

Έπρεπε να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες, υποστηρίζει ο Πανίκος Λεωνίδου

Σωστή η πρόταση του ΑΚΕΛ για τις ψευδοθεραπείες μεταστροφής, αλλά θα έπρεπε να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην υπάρχουν αοριστολογίες στο νόμο και να μην διώκονται ποινικά και να προστατεύονται όσοι ασκούν θρησκευτικά καθήκοντα, ισχυρίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ.

Ο Πανίκος Λεωνίδου υποστήριξε ότι με την κατάθεση της προφορικής τροπολογίας που κατέθεσαν τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ και ΔΗΠΑ επιδιώχθηκε η κατοχύρωση και των ανησυχιών της εκκλησίας για να προστατευθούν οι «καλόπιστοι ιερείς».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy