Κουλούμας: Σχέδιο άλωσης του ΓεΣΥ εκ των έσω – Προειδοποίηση για λήψη μέτρων

Για σχέδιο άλωσης του ΓεΣΥ εκ των έσω κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, λέγοντας ότι το πρώτο βήμα γίνεται με τον διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

Ο Μάριος Κουλούμας τόνισε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι θα ακολουθήσουν και άλλα εκ των έσω, σημειώνοντας ότι η μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο είναι η ανάκληση της απόφασης για τον διορισμό Αγαθαγγέλου.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα σχετικά με τον διορισμό Αγαθαγγέλου, ο κ. Κουλούμας ανέφερε ότι ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα είτε δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος των συνεπειών που θα έχει η απόφαση αυτή στο ΓεΣΥ, είτε συνεχίζει να κοροϊδεύει την κοινωνία.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάποιοι κύκλοι δεν χωνεύουν το γεγονός ότι όλοι οι πολίτες της Κύπρου- πλούσιοι και φτωχοί- έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μέσα από ένα μονοασφαλιστικό καθολικό σύστημα.

Ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ ανέφερε ακόμα ότι μια μέρα πριν από τον διορισμό Αγαθαγγέλου, η ηγεσία του ΠΙΣ έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις επιστημονικές εταιρείες ότι δεν δικαιούνται να διαβουλεύονται με τον ΟΑΥ χωρίς την παρουσία της ηγεσίας του Ιατρικού Συλλόγου.


Επίσης προειδοποίησε ότι αν δεν προχωρήσουν οι αρμόδιοι στην ανάκληση της απόφασης, τότε θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Γνωστοποίησε ότι μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να είναι έτοιμο το διαδικτυακό δημοψήφισμα το οποίο θα καλεί τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια για ανάκληση του διορισμού Αγαθαγγέλου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.