Κούμας: Δεν ενημερωθήκαμε για τη μείωση χειρουργικών επεμβάσεων – «Πυρά» κατά ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ

Η ΠΑΣΥΚΙ δεν είχε ενημερωθεί για την εγκύκλιο του ΟΑΥ, σχετικά με τη μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούνται και προϋποθέτουν τη νοσηλεία ασθενών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ κατήγγειλε ότι ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ προσπαθούν να κτίσουν πολιτικές και επικοινωνιακές εικόνες, με τις πλάτες των γιατρών, ενώ σημείωσε πως ο ΟΚΥπΥ παίρνει απροβίβαστο.

Ο Σωτήρης Κούμας διερωτήθηκε μάλιστα αν η εγκύκλιος του ΟΑΥ εντάσσεται στη φιλοσοφία του ΓΕΣΥ όπως έχει ψηφιστεί για ισότιμη και καθολική πρόσβαση των δικαιούχων. Επίσης εξέφρασε απορία, στη βάση ποιων ιατρικών δεδομένων και πρωτοκόλλων έχει ληφθεί αυτή η απόφαση.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κούμας αναφέρθηκε στο πρόβλημα υποστελέχωσης στα δημόσια νοσηλευτήρια. Σχολίασε την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και το πρόβλημα που προκύπτει με τους νεφροπαθείς λόγω του ότι η μοναδική νεφρολόγος απουσιάζει με άδεια ασθενείας.

Για το ΤΑΕΠ Πάφου είπε πως ακόμα να πάει γιατρός για αποσυμπίεση του Τμήματος. Επίσης ανέφερε πως είναι δύσκολη η κατάσταση και στο παθολογικό τμήμα της Λεμεσού, λέγοντας πως Παθολόγοι αναγκάζονται να πηγαίνουν στο ΤΑΕΠ και να ψάχνουν κλίνες σε άλλα νοσηλευτήρια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.