Κουνούπι Aedes Aegept: Καθησυχάζουν οι Αρχές – Έρχονται εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του κουνουπιού Aedes Aegept στην Δρομολαξιά, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει προς το παρόν λόγος ανησυχίας. Αναμένεται μάλιστα η άφιξη εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό ενώ εντός Οκτωβρίου θα αρχίσει και εκστρατεία ενημέρωσης από πόρτα σε πόρτα.

Μιλώντας στον Άστρα ο Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας Ηρόδοτος Ηροδότου ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα κουνούπια ζουν σε δοχεία με μικρές ποσότητες νερού, όπως πήλινα δοχεία, σπασμένα μπουκάλια και πεταμένα ελαστικά, προσθέτοντας ότι σε αυτά τα δοχεία γεννά τα αυγά του και εκκολάπτεται. Κάλεσε τουw πολίτες να αλλάζουν το νερό σε αυτά τα δοχεία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Ο κ. Ηροδότου ανέφερε ότι εντοπίστηκαν 8-10 κουνούπια ενώ την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για το κουνούπι τίγρης. Είπε ότι μπορεί να μεταδώσει ασθένειες, όπως ο κίτρινος πυρετός και άλλους ιούς. Σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες το κουνούπι μπορεί να μεταδώσει μολυσματικές ασθένειες, εξήγησε ότι πρέπει να υπάρχουν πολλά κουνούπια στην κοινότητα αλλά και οι συγκεκριμένοι ιοί. Πρόσθεσε ότι το κουνούπι εικάζεται ότι ήρθε στην Κύπρο αεροπορικώς.

Έτοιμος να συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών είναι και ο Δήμος Δρομολαξιάς. Ο Δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου επεσήμανε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να πανικοβάλλονται, σημειώνοντας ότι ανάρτησαν σημαντικές πληροφορίες για το κουνούπι στη σελίδα του Δήμου στο facebook.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy