Κούσιος: Δεν αρνηθήκαμε φακέλους στην Ελ. Υπηρεσία – Ζητήσαμε πολύ περισσότερους απαντά η Υπηρεσία

Η κυβέρνηση ποτέ δεν αμφισβήτησε τις εξουσίες του γενικού ελεγκτή,  επανέλαβε στην Πρωινή Έκδοση του Astra 92,8 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Τόνισε ότι ουδέποτε η κυβέρνηση και ο πρόεδρος αρνήθηκαν πρόσβαση στους φακέλους για τις πολιτογραφήσεις στον γενικό ελεγκτή, αλλά είπε αυτό θα γίνει με βάση τη γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα αφού ολοκληρωθεί η έκθεση της ερευνητικής επιτροπής.

Χαρακτήρισε ελλειπή τα στοιχεία που είχε η ελεγκτική υπηρεσία στην εξέταση των πέντε φακέλων και εξήγησε γιατί ο γενικός εισαγγελέας είπε στον κύριο Μιχαηλίδη ότι θα πρέπει να δώσει τα στοιχεία αυτά στην ερευνητική επιτροπή και γιατί δεν πρέπει να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Ο κύριος Κούσιος επέμεινε ότι η ελεγκτική υπηρεσία είχε ζητήσει περαιτέρω στοιχεία μόνο για τους πέντε φακέλους από την κυβέρνηση.

Μάριος Πετρίδης: Ο ρόλος της ελεγκτικής υπηρεσίας είναι να  ελέγχει τους κυβερνώντες για το πως διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα

Η Ελεγκτική Υπηρεσία ζήτησε πολύ περισσότερους φακέλους από όσους λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος της ελεγκτικής υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί ελλειπόντων στοιχείων στην έκθεση για τους πέντε φακέλους ο κύριος Πετρίδης τόνισε ότι η ελεγκτική υπηρεσία στην έκθεση της επισημαίνει ότι τα στοιχεία ήταν ελλειπή, ωστόσο τόνισε ότι τα συμπεράσματα για τα όσα εξέτασε η υπηρεσία είναι σωστά.

Τόνισε ότι ο ρόλος της ελεγκτικής υπηρεσίας είναι να  ελέγχει τους κυβερνώντες για το πως διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy