Κούσιος: Δεν αρνηθήκαμε φακέλους στην Ελ. Υπηρεσία – Ζητήσαμε πολύ περισσότερους απαντά η Υπηρεσία

Η κυβέρνηση ποτέ δεν αμφισβήτησε τις εξουσίες του γενικού ελεγκτή,  επανέλαβε στην Πρωινή Έκδοση του Astra 92,8 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Τόνισε ότι ουδέποτε η κυβέρνηση και ο πρόεδρος αρνήθηκαν πρόσβαση στους φακέλους για τις πολιτογραφήσεις στον γενικό ελεγκτή, αλλά είπε αυτό θα γίνει με βάση τη γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα αφού ολοκληρωθεί η έκθεση της ερευνητικής επιτροπής.

Χαρακτήρισε ελλειπή τα στοιχεία που είχε η ελεγκτική υπηρεσία στην εξέταση των πέντε φακέλων και εξήγησε γιατί ο γενικός εισαγγελέας είπε στον κύριο Μιχαηλίδη ότι θα πρέπει να δώσει τα στοιχεία αυτά στην ερευνητική επιτροπή και γιατί δεν πρέπει να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Ο κύριος Κούσιος επέμεινε ότι η ελεγκτική υπηρεσία είχε ζητήσει περαιτέρω στοιχεία μόνο για τους πέντε φακέλους από την κυβέρνηση.

Μάριος Πετρίδης: Ο ρόλος της ελεγκτικής υπηρεσίας είναι να  ελέγχει τους κυβερνώντες για το πως διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα

Η Ελεγκτική Υπηρεσία ζήτησε πολύ περισσότερους φακέλους από όσους λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος της ελεγκτικής υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί ελλειπόντων στοιχείων στην έκθεση για τους πέντε φακέλους ο κύριος Πετρίδης τόνισε ότι η ελεγκτική υπηρεσία στην έκθεση της επισημαίνει ότι τα στοιχεία ήταν ελλειπή, ωστόσο τόνισε ότι τα συμπεράσματα για τα όσα εξέτασε η υπηρεσία είναι σωστά.

Τόνισε ότι ο ρόλος της ελεγκτικής υπηρεσίας είναι να  ελέγχει τους κυβερνώντες για το πως διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.