Κούσιος για κατώτατο μισθό: Δεν πρέπει να αναμένουμε συμφωνία αλλά συγκλίσεις

Συνάντηση με εργοδοτικές οργανώσεις είχε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος, με θέμα τη θέσπιση κατώτατου μισθού.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι στις 9 Αυγούστου θα έχει συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Ανάλογα με τις εξελίξεις θα αποφασιστεί εάν θα γίνει νέα κοινή συνάντηση ή εάν θα πρέπει να έχω κι άλλες ξεχωριστές συναντήσεις», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι επιδίωξη είναι μέχρι το τέλος Αυγούστου να δοθεί το σημειώμα με τις εισηγήσεις και τις απόψεις του Υπουργείου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε συμφωνία, αλλά συγκλίσεις.

Όπως είπε, η πρόταση που είχε δοθεί την προηγούμενη εβδομάδα στην εργοδοτική και συνδικαλιστική πλευρά δεν την αποδέχτηκε κανείς. Δήλωσε ωστόσο ικανοποιημένος από την εξέλιξη των συζητήσεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσω των συγκλίσεων θα υπάρξει μία ανεχτή και υποφερτή λύση για όλους.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒ Αντώνης Αντωνίου, ανέφερε πως είναι αισιόδοξος, τονίζοντας ωστόσο ότι το εάν είναι ικανοποιημένοι, είναι άλλο θέμα.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.