Κούσιος: Ο ΠτΔ ακύρωσε την παρουσία του στο δείπνο των ΗΕ γιατί την ακύρωσε και ο Ακιντζί

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ακύρωσαν την παρουσία τους στην αποψινή δεξίωση της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο που θα δοθεί απόψε στο Λήδρα Πάλας με την ευκαιρία της Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος ακύρωσε την παρουσία του στην αποψινή δεξίωση μετά που ενημερώθηκε η Προεδρία της Δημοκρατίας ότι ο κ. Ακιντζί δεν θα παρευρίσκετο τελικά στην εκδήλωση εξαιτίας άλλων υποχρεώσεων που έχει.

Ο κ. Κούσιος προσθέτει ότι χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του αποδέχθηκε την πρόσκληση να παρευρεθεί στην εκδήλωση όταν πληροφορήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ότι θα παρευρίσκετο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Μετά την ακύρωση της παρουσίας του κ. Ακιντζί, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν θα παραστεί και ο ίδιος για να εκπληρώσει το δικό του ανειλημμένο βεβαρημένο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.