Κούσιος: Θα αποφασιστεί στο Εθνικό Συμβούλιο αν θα ανοίξει ο ΠτΔ συγκλίσεις

Την περασμένη Πέμπτη έγινε παρουσίαση προτάσεων στον Πρόεδρο από την Συμβουλευτική Ομάδα Νομικών, δήλωσε στον Άστρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας ότι η ομάδα των νομικών έκανε μια σε βάθος μελέτη των νομικών θεμάτων που αφορούν το κυπριακό. Είπε επίσης ότι παρόντες στις περισσότερες συνεδριάσεις της Επιτροπής παρευρίσκονταν και μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας.

Ερωτηθείς αν ο Νίκος Αναστασιάδης θα ανοίξει τα χαρτιά του πριν την άτυπη πενταμερή, ο κ. Κούσιος είπε ότι ασφαλώς και θα γίνει αυτό, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συγκαλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αλλά δεν έχει ακόμα οριστεί ημερομηνία.

Σημείωσε ωστόσο ότι ούτως ή άλλως οι αρχηγοί των κομμάτων θα είναι στη Γενεύη και θα μπορούν εκεί να πουν τις απόψεις τους.

Όσον αφορά την τακτική που θα ακολουθηθεί στην άτυπη πενταμερή και κατά πόσον ο Πρόεδρος δεν θα πρέπει να επανανοίξει συγκλίσεις, ο κ. Κούσιος είπε ότι αυτό θα αποφασιστεί στο Εθνικό Συμβούλιο.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση της κας Λουτ με τον Πρόεδρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης της επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Ε/κυπριακής πλευράς.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κούσιος είπε ότι η Ε/κυπριακή πλευρά δεν πάει στην άτυπη πενταμερή με στόχο την επίρριψη ευθυνών.

Σε ότι αφορά το στάτους της Ε.Ε. στη διάσκεψη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι αυτή τη στιγμή αυτό το θέμα.

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.