Κούσιος: Τι αναφέρει για τη λειτουργία των σημείων διέλευσης

Θα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε τα σημεία διέλευσης τη Δευτέρα, ανέφερε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, λέγοντας ότι η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας ισχύει.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς για το θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων την προσεχή Δευτέρα από τις Αρχές της Δημοκρατίας, ενώ από τα κατεχόμενα δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε λάβει την απόφασή του για επαναλειτουργία συγκεκριμένου σημείου διέλευσης για τη διευκόλυνση συγκεκριμένων κατηγοριών συμπολιτών μας, όπως είναι οι Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές, οι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία στις ελεύθερες περιοχές, αλλά και άτομα που θα έπρεπε να διέλθουν από τα σημεία αυτά για ανθρωπιστικούς σκοπούς ή για λόγους υγείας και σίγουρα αφορούσε και τους εγκλωβισμένους μας».

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί υπήρξε μια συναντίληψη για επαναλειτουργία όλων των σημείων διέλευσης που χρησιμοποιούσαν τα μηχανοκίνητα, με εξαίρεση φυσικά το σημείο διέλευσης στο Λήδρα Πάλας, από όπου θα μπορούσαν να διέλθουν οι μαθητές για να έχουν διευκόλυνση για μεταφορά τους με λεωφορεία στα σχολεία τους, συμπλήρωσε.

«Είναι γνωστό σε όλους ότι είμαστε και ήμασταν έτοιμοι για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης. Η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας ισχύει εξ ου και σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη διαδικασία που θα ακολουθείται κατά τη διέλευση των προσώπων αυτών και είναι επίσης γνωστό ότι ο ψευδοπρωθυπουργός έχει αναγάγει το θέμα σε πολιτικό και είναι προφανώς μέσα στα πλαίσια των πολιτικών αντιπαραθέσεων ενόψει της διαδικασίας για ανάδειξη του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη» συνέχισε ο κ. Κούσιος.

Ανέφερε ακολούθως ότι «είμαστε έτοιμοι για τις 8 Ιουνίου να επαναλειτουργήσουν τα σημεία διέλευσης. Δεν μπορούμε σε αυτό τουλάχιστον το στάδιο να κάνουμε οτιδήποτε και δεν θέλουμε να παρέμβουμε στις πολιτικές αντιπαραθέσεις στα κατεχόμενα». «Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε τα σημεία διέλευσης τη Δευτέρα», είπε.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος σκέφτεται να πράξει κάτι για το θέμα αυτό με τα οδοφράγματα, ο κ. Κούσιος είπε ότι «ναι, ο Πρόεδρος προβληματίζεται για το θέμα αυτό, αλλά είναι προτιμότερο να κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ναι, θα αντιδράσει με κάποιους τρόπους».

«Να περιμένουμε ακόμα δύο μέρες να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη και τότε θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ/Dialogos

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.