Κούσιος: Η Τουρκία έδωσε τις «ηχογραφήσεις» Αναστασιάδη-Τσαβούσογλου στον ΟΗΕ

Τα δικά της πρακτικά έχει η δική μας πλευρά σε σχέση με την συνομιλία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώ η Κυβέρνηση έχει πληροφορηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ότι η τουρκική πλευρά τους έχει δώσει τα δικά της πρακτικά, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΔιαβάστε επίσης:

 ΠτΔ: «Ηχογραφήσαμε και εμείς τη συνομιλία με Τσαβούσογλου» – Τι υποστηρίζει για πρόταση ΑΚΕΛ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντούσε σε ερώτηση, σε σχέση με δήλωση το Προέδρου της Δημοκρατίας στο πλαίσιο συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ότι έλαβε τα πρακτικά συνομιλίας του με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, στην οποία του αποδίδεται από τουρκικής πλευράς αναφορά σε δύο κράτη και ρωτήθηκε αν έχουν ζητηθεί και ληφθεί τα πρακτικά από τον κ. Τσαβούσογλου.

«Δεν έχω αντιληφθεί με τον ίδιο τρόπο τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Κούσιος. Το τι γνωρίζω, είπε, «είναι ότι εμείς έχουμε κρατήσει τα δικά μας πρακτικά και γνωρίζω επίσης ότι η τουρκική πλευρά έχει δώσει τα πρακτικά στα Ηνωμένα Έθνη και έχουμε την πληροφόρηση από εκεί».

Σε ερώτηση αν έχουν πάρει τα πρακτικά από τα Ηνωμένα Έθνη απάντησε ότι «δεν γνωρίζω αν έχουμε πάρει τα πρακτικά ή αν έχουμε ενημερωθεί για το περιεχόμενο των πρακτικών».

«Εκείνο που γνωρίζω με βεβαιότητα, ότι έχουμε δικά μας πρακτικά που αποδεικνύουν τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως γνωρίζω ότι η τουρκική πλευρά έχει δώσει τα πρακτικά στα Ηνωμένα Έθνη και έχουμε πληροφόρηση από εκεί» κατέληξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei