Κουτσούμπας: «Θα πάρουν τα όνειρα εκδίκηση…» (βίντεο)

Έλα στο Google News

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στην τελετή αποχαιρετισμού του Μ. Θεοδωράκη

 

Άσβεστη μνήμη

«Δεν σε αποχαιρετούμε σύντροφε Μίκη, γιατί εσύ δεν έφυγες. Μέσα στις φλέβες μας είσαι. Θα ’σαι για πάντα μέσα σ’ όλα εκείνα που γι’ αυτά πολέμησες, θα ’σαι για πάντα σ’ όλους τους ποταμούς του κόσμου».

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης «έκανε έναν ολόκληρο λαό να νιώθει περηφάνια για την κληρονομιά του και θαυμασμό για εκείνους που με τον αγώνα τους την τιμούν και προσπαθούν να τη μεγαλώσουν», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του κατά την αποχαιρετιστήρια τελετή για τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη, που διεξάγεται στη Μητρόπολη Αθηνών.

«Με τα τραγούδια σου σε αποχαιρετάμε, όπως αξίζει σε εκείνους που λεβέντικα ροβόλισαν τον κόσμο», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθύνοντας το «τελευταίο αντίο» στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ενώ πρόσθεσε ότι το έργο του υπήρξε ένα «φράγμα μεγαλόπρεπο στη λήθη, ένα δοξαστικό στην εποποιία του λαού μας τον 20ό αιώνα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι πέτυχε να μιλήσει «με την υψιπετή ποίηση στη λαϊκή ψυχή, ακόμα και μέσα από απαιτητικές και ασυνήθιστες στο λαϊκό αυτί μουσικές φόρμες». Αποτίοντας φόρο τιμής στους αγώνες του Μίκη Θεοδωράκη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι η σύνδεση του καλλιτέχνη με την ιστορία «είναι το μυστικό της μεγάλης, της αληθινής τέχνης, της τέχνης που συλλαμβάνει το σφυγμό της εποχής και αφουγκράζεται το επερχόμενο».

«Δεν σε αποχαιρετούμε σύντροφε Μίκη, γιατί εσύ δεν έφυγες. Μέσα στις φλέβες μας είσαι. Θα ’σαι για πάντα μέσα σ’ όλα εκείνα που γι’ αυτά πολέμησες, θα ’σαι για πάντα σ’ όλους τους ποταμούς του κόσμου. Κι όταν “θα πάρουν τα όνειρα εκδίκηση” και γύρω μας θα λάμπει η λιόλουστη ζωή θα είσαι κι εσύ, τρανός, όπως πάντα, στις μεγάλες στιγμές, παρών», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

Απευθύνοντας το «ύστατο χαίρε» στον Έλληνα μουσικοσυνθέτη, παρουσία πλήθος κόσμου, αξιωματούχων και δημοσίων προσωπικοτήτων, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έκανε λόγο για έναν άνθρωπο μαχητικό, χειμαρρώδη και ακατάβλητο, που υπήρξε «σύμβολο και παράδειγμα μαζί».

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, παρευρέθηκε χθες στην τελετή αποχαιρετισμού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν, επίσης, ο επικεφαλής του Πολιτιστικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα και ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ και μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Σεβήρος Κούλας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.