Κουβαλά αμαρτίες του παρελθόντος ο Δήμος Λάρνακας

Σημαντικά ευρήματα και συστάσεις στην Ειδική Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Αμαρτίες του παρελθόντος κουβαλά μέχρι σήμερα ο Δήμος Λάρνακας, όπως συνάγεται από την Ειδική Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Ο Γενικός Ελεγκτής εντοπίζει κενά στην οικονομική διαχείριση τα οποία ξεκινούν αρκετά χρόνια πριν και μέχρι σήμερα ορισμένα δεν κατέστη δυνατό να αντιμετωπιστούν, ενώ στην Έκθεση φιγουράρουν γνωστές υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο διορθωτικών κινήσεων σήμερα. Ανάμεσα στις πιο ηχηρές υποθέσεις είναι η γνωστή συμφωνία ενοικίασης της περιοχής Μακένζι στον Δήμο Λάρνακας, η οποία ακυρώθηκε τελικά το 2015 καθώς αποδείχθηκε ανεφάρμοστη.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται η αδυναμία είσπραξης των ενοικίων από το δήμο, ο οποίος όμως πλήρωνε κανονικά τα ενοίκια προς το κράτος, ενώ δεν λείπουν και οι επισημάνσεις για τις παρανομίες στα υποστατικά όπου λειτουργούν τα καφεστιατόρια στην ακτή. Επίσης, ανάμεσα στα πιο καυτά κεφάλαια της Ειδικής Έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή είναι τα προβλήματα στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας με ειδική αναφορά στα διαμερίσματα του Δήμου Λάρνακας στην Αθήνα για τα οποία διαπιστώθηκε ένα όργιο κακοδιαχείρισης.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ο Δήμος Λάρνακας εισέπραττε ενοίκια κατά πολύ χαμηλότερα από τα αντικειμενικά ενοίκια για την ενοικίαση των διαμερισμάτων, ενώ εντοπίστηκαν επίσης άλλα κενά σε σχέση με τη διαχείριση της περιουσίας. Και η υπόθεση αυτή βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της διευθέτησης, με τον Δήμο Λάρνακας να προωθεί την πώληση των εν λόγω οικιστικών μονάδων.

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι και η συμφωνία ανάληψης του δανείου του Θεάτρου Σκάλα από τη δημοτική Αρχή η οποία, σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, έγινε παράνομα το 2014.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.