Κρατικές εγγυήσεις: Στη Βουλή για συζήτηση το ν/σ που «ξέθαψε» για προεκλογικούς λόγους η Κυβέρνηση

Στην ολομέλεια της 22ας του μήνα οδηγείται τελικά η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, γύρω από το οποίο τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει έντονη διαμάχη μεταξύ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων και αποφασίστηκε ότι η ψηφοφορία επί του θέματος θα γίνει στην Ολομέλεια.

Δεν έλειψε όμως ούτε και σήμερα η κόντρα μεταξύ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να κατηγορεί τον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι τη μία μέρα δηλώνει ότι θέλει να αφήσει το θέμα για την επόμενη βουλή και την επόμενη ότι θέλει να συζητηθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος.


Από την πλευρά της η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, όχι χάριν του Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά στον Νικόλα Παπαδόπουλο και την Επιτροπή Οικονομικών, η οποία προχώρησε και διόρθωσε τη διαδικασία, μετά τα αδιέξοδα που δημιούργησε η Κυβέρνηση.

Πάντως, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης σημείωσε ότι για καθαρά προεκλογικούς λόγους, ενώ καθυστερούσε ένα χρόνο να καταθέσει το νομοσχέδιο, ήρθε την τελευταία στιγμή και ζητά όπως αυτό συζητηθεί αμέσως. Υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ ζητούσε από την πρώτη στιγμή την ενίσχυση του κράτους προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που πλήγηκαν από την πανδημία.

Σημείωσε ότι η Επιτροπή Οικονομικών θα συζητήσει το θέμα και τα κόμματα θα καταθέσουν τις τροπολογίες που επιθυμούν για να λειτουργήσει σωστά το θέμα των κρατικών εγγυήσεων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.