Κραυγή αγωνίας από τους ζαχαροπλάστεςΜιλώντας στην απογευματινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ζαχαροπλαστών Κώστας Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ότι λόγω των νέων μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, τα έσοδά τους μειώθηκαν κατά 80%.

Τόνισε ότι χρειάζονται άμεσα οικονομική στήριξη από το κράτος. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι δε θα πρέπει να πληρώσουν τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, το ΦΠΑ και το ρεύμα ενώ θα πρέπει να διαπραγματευτούν το ποσό των ενοικίων για όσους ζαχαροπλάστες ενοικιάζουν. Όπως είπε, οι κυβερνώντες αφού κόπτονται ότι οι μικρομεσσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκκαλιά της κυπριακής οικονομίας, τότε έστω και για μια φορά θα πρέπει να τις βοηθήσουν.

Την ίδια ώρα, το μέλος της ομοσπονδίας Νίκος Αντωνίου σε παρέμβασή του στον ΑΣΤΡΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ζαχαροπλάστες εδώ και μέρες δεινοπαθούν. Πρόσθεσε ότι για ώρες μπορεί να εισπράξουν μόλις 20 ή 50 ευρώ την ημέρα.

Επίσης, σε παρέμβασή του, ιδιοκτήτης καταστήματος χονδρικού εμπορίου εργαλείων ανέφερε ότι η βοήθεια πρέπει να είναι άμεση και να ελέγχεται από το κράτος και όχι τις τράπεζες.

Ανέφερε ότι οι μισθοί των υπαλλήλων είναι ευαγγέλιο και πρέπει να δοθούν.