Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης εκπέμπουν οι φορείς του Αθλητισμού και του Πολιτισμού

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης εκπέμπουν οι φορείς του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, τα οποία ουσιαστικά τους έχουν καταστήσει πλήρως ανενεργούς.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, στην παρουσία και του αρμόδιου Υπουργού Πρόδρομου Προδρόμου, οι φορείς τόσο του αθλητισμού, όσο και του πολιτισμού υπογράμμισαν την καθολική τους απαίτηση για ξεκλείδωμα της δραστηριότητας τους και επιστροφή στις παραγωγικές μέρες, πάντα στο πλαίσιο της εφαρμογής υγειονομικών μέτρων.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς σημείωσε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι του πολιτισμού και του αθλητισμού νιώθουν παραγκωνισμένοι και δεν έχουν τη στήριξη που πρέπει από την κυβέρνηση.

Ο κ. Καυκαλιάς υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ πρότεινε εδώ και καιρό την ανάγκη για θεσμικό διάλογο μεταξύ Κυβέρνησης και επηρεαζομένων φορέων, για αποτελεσματικότερη διαχείριση και λήψη δράσεων. Δυστυχώς, πρόσθεσε, λόγω έλλειψης αυτού του διαλόγου, λήφθηκαν άδικες και ανεξήγητες αποφάσεις από την Κυβέρνηση για τους δύο αυτούς κλάδους.

Υπογράμμισε την ανάγκη για εκπόνηση πλάνου με στόχο την ουσιαστική στήριξη τους για να μπορέσουν αυτοί οι φορέις να παραμείνουν ζωντανοί, όπως και για την ανάγκη σχεδιασμού για εναλλακτικές δρασεις για συνέχιση της πολιτιστικής δραστηριότητας πέραν των γνωστών συμβατικών με τη χρήση της τεχνολογίας.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.