Κραυγή απόγνωσης από αιμοκαθαρόμενους Αμμοχώστου

Σε επ’ αόριστον απεργία προειδοποιούν ότι θα κατέλθουν οι αιμοκαθαρόμενοι της επαρχίας Αμμοχώστου στις 12 Μαΐου, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Σε επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος των Αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου Γιώργος Κέζος στον ΟΚΥπΥ εκφράζει «λύπη, ανησυχία και έντονη αγωνία για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων των αιμοκαθαρόμενων».

Προσθέτει ότι «η μονάδα Αιμοκάθαρσης εργάζεται μόνο με ένα γιατρό τις καθημερινές μέχρι τις 3.00 το απόγευμα. Τις υπόλοιπες μέρες, Σαββατοκύριακα και αργίες καλύπτει on call ο επί καθήκοντι γιατρός της Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας».

Σε περίπτωση «που τύχει επείγον περιστατικό, χρειάζονται 45 λεπτά για να φτάσει ο ασθενής στο Νοσοκομείο και να αξιολογηθεί από γιατρό, ενώ μπορεί να μην προλάβει και να πεθάνει στη διαδρομή. Είναι επιτακτική ανάγκη να προσληφθεί δεύτερος νεφρολόγος ώστε να υπάρχει και τα βράδια on call νεφρολόγος στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου  Αμμοχώστου».

Στην επιστολή αναφέρεται ακόμα ότι «ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται ραγδαία και πρέπει να γίνονται αιμοκαθάρσεις μέχρι το πρωί (δηλαδή 24 ώρες) για να εξυπηρετηθούν όλοι οι ασθενείς της επαρχίας Αμμοχώστου στο νοσοκομείο μας».

Ο κ. Κέζος κάνει επίσης αναφορά στα υφιστάμενα μηχανήματα αιμοκάθαρσης τα οποία όπως σημειώνει είναι «πολλών χρόνων και χρειάζονται να αγοραστούν καινούργια για να γίνονται καλύτερα οι θεραπείες».

Σημειώνει ακόμα πως «είναι μεγάλη ανάγκη να γίνει επέκταση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης, η οποία διαθέτει μόνο 10 μηχανές, γιατί δεν μπορούν πλέον σ΄ αυτό το υφιστάμενο χώρο να εξυπηρετηθούν άλλοι ασθενείς».

Στην επιστολή του προς τον ΟΚΥπΥ ο Γιώργος Κέζος προειδοποιεί πως «στις 12 Μαΐου οι αιμοκαθαρόμενοι Αμμοχώστου κατέρχονται σε επ’αόριστον απεργία εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα αυτά, υπάρχει πιθανότητα να φύγει η γιατρός και θα κλείσει η Μονάδα Αιμοκάθαρσης»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.