Κραυγή απόγνωσης από καταστηματάρχες-«Τραγική η κατάσταση, γενικολογίες και μεγαλοστομίες από την Κυβέρνηση»

«Για τη δημιουργία Mall στη Λάρνακα, οι κυβερνώντες θυσίασαν όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για ξένο επενδυτή και για να παίρνει η Μητρόπολη γύρω στις 600 χιλιάδες ευρώ από ενοίκια»

Κραυγή απόγνωσης από καταστηματάρχες του λιανικού εμπορίου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο καταστηματάρχης στη Λάρνακα Κυριάκος Αμπίζας τόνισε ότι η κατάσταση είναι τραγική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν δεν τους βοήθησαν. Σημείωσε ότι δεν ζητούν ελεημοσύνη αλλά το μόνο που θέλουν είναι να λάβουν οι κυβερνώντες εκείνα τα μέτρα ούτως ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν. Είπε ότι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν, τα δάνεια τρέχουν και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν. Επίσης, ο κ. Αμπίζας τόνισε ότι για τη δημιουργία Mall στη Λάρνακα, οι κυβερνώντες θυσίασαν όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για ξένο επενδυτή και για να παίρνει η Μητρόπολη γύρω στις 600 χιλιάδες ευρώ από ενοίκια.

Ακόμα, τόνισε ότι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημα αλλά ούτε έχουν άμεση επαφή με τους καταστηματάρχες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από την πλευρά του, ο καταστηματάρχης στη Λευκωσία Λάκης Ζωίδης τόνισε ότι δεν βλέπουν χέρι βοηθείας αλλά ακούνε μόνο γενικολογίες και μεγαλοστομίες από την κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει ουσιαστική στήριξη. Επίσης είπε ότι δεν ξέρουν πόσοι καταστηματάρχες στην Λευκωσία, θα επαναλειτουργήσουν γιατί υπάρχουν τρέχουσες υποχρεώσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μπροστά τους έχουν ένα βουνό καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα τα έξοδα είναι πολλά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy